ARAÇ TEMİZLİĞİ VE DEZENFEKSİYON ÖNEMLİ

Prof. Dr. Özlü, servislerdeki temizlik ve hijyenin sağlanmasının öğrenci sağlığı açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Özlü, “Okulların açılmasıyla okul servisleri yoğun olarak öğrencilerimizi taşımaya başladılar. Ancak, çocuklarımız kendilerini bekleyen tehlikelerden korunmak için yetişkinler kadar dikkatli olamayabilirler. Bu nedenle okul yönetimi, milli eğitim müdürlüğü, mülki amirler ve servis denetim komisyonları öğrencilerin güvenliğinden sorumludur. Servis araçlarının trafik kurallarına ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirtilen kurallara uyması şarttır,” dedi.

ARAÇLAR DÜZENLİ DENETLENMELİ

Servis araçlarının seçiminde dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Özlü, “Araçların uygun şartları taşıdığı, düzenli bakımlarının yapıldığı ve yeterince güvenli olduğu kontrol edilmelidir. Okul servis araçlarının sıkı bir şekilde denetlenmesi, güvenlik standartlarına uygunluğu ve temizliğine özen gösterilmesi büyük önem taşımaktadır,” diyerek uyarıda bulundu.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU