Sağlık Sisteminde Çürüme Ciddi Boyutlarda”
Serdar, Türkiye genelindeki özelleştirme politikalarının, hastaneleri birer ticarethane haline getirdiğini vurguladı. Yenidoğan Çetesi gibi skandalların sağlık sistemindeki yapısal sorunları gözler önüne serdiğini ifade ederek, “Sağlığı meta yapıp sattılar. Kamusal hizmetin yerine ticaret ön plana geçti,” dedi.

Ordu'da Uyuşturucu Operasyonunda 5 Tutuklama! Tacirler Cezaevine Gönderildi Ordu'da Uyuşturucu Operasyonunda 5 Tutuklama! Tacirler Cezaevine Gönderildi

“Sağlıkta Ticaret, Ölüm Demektir”
Sağlık hizmetlerinin vatandaşlara ücretsiz ve nitelikli sunulması gerektiğini savunan Serdar, “Sosyal devlet olmanın gereği, sağlık gibi temel hizmetlerde kamucu politikalar izlenmelidir,” diyerek sağlıkta özelleştirmeye karşı çıktı. Sağlık hizmetlerinin piyasaya terk edilmesinin kamu hizmetlerini zayıflattığını ve halkın sağlığını tehdit ettiğini belirten Serdar, “Tüm hastaneler kamuya devredilmeli ve rantın değil halkın önceliği olmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Piyasa Odaklı Politikalara Son Verilmeli
Serdar, mevcut sağlık politikalarının sosyal devlet anlayışına aykırı olduğunu belirterek, piyasa temelli politikalara derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık sisteminin kamusal bir hak olarak yapılandırılması gerektiğini dile getiren Serdar, “Sağlıkta ticaretle halkın yaşamı riske atılıyor. Tüm sağlık kurumlarının kamuya devri, vatandaşların hak ettiği hizmete ulaşması için şart,” dedi.

Bu çağrıyla, Serdar, sağlık sektöründe daha eşit ve erişilebilir bir hizmet anlayışının hâkim olması gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA