Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde gerçekleştirdiği “Siber Vatan” programı devam ediyor. Şu ana kadar yüzlerce kişin yararlandığı eğitimlere siber vatan oluşturma vizyonuna katkı sağlayacak yeni öğrenciler katıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın toplumda dijital farkındalık oluşturma çağrısına katkıda bulunmanın hedeflendiği programdaki son eğitimlerde Linux işletim sistemi ve temel komutlarına değinilerek, siber güvenlik tehditleri ve savunma stratejileri üzerinde çalışmalar yapıldı.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Siber Vatan” programı kapsamında verilen eğitimlerin önemine değinerek “Siber Vatan alanında tüm bileşenlerimizle birlikte gayret gösteriyor, bu alandaki yetkinliğimizi arttırmaya devam ediyoruz” dedi.
“YÜREKTEN İNANIYORUM”
Rektör Uzun, eğitimlerini başarıyla bitiren gençlerin farklı sektörlerde görevler alabileceklerinin de altını çizerek “Hayatı her yönüyle değiştiren dijitalleşmenin, kötüye kullanımlarla maddi ve manevi büyük zararlara yol açacağının farkındayız. Yaptığımız çalışmalar ve yetiştirdiğimiz nitelikli insan kaynağının kalkınmasının teminatı olarak görülen ulusal siber güvenlik alanında önemli işler yapacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle yarınlara olan yürüyüşümüzde bizlere verdikleri destekler için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a şükranlarımı sunuyorum. Yakın ilgileri ve daha iyiye ulaşma konusundaki katkıları için Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Barış Yeniçeri ile BAKKA Genel Sekreterimiz Dr. Sayın Lutfi Altunsu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimizi geleceğe hazırlama konusundaki gayretleri için Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan ile birlikte tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ayşen Karabina