Sorunu Kökten Çözmek Zorundayız

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde bir doktorun hasta yakını tarafından darp edilmesinin ne ilk ne de son olacağını ifade eden Solak, "Şiddet artık direkt öldürmeye yönelik bir eğilim aldı. Tartışmalar yerini silahlı ve bıçaklı kavgalara bıraktı. Temele inip kökten çözüm bulmazsak bu işin önüne geçemeyiz," diye konuştu.

Şiddetin Temelinde Aile Var

Türkiye’de şiddet önleme çalışmalarında çok sektörlü ve çok disiplinli yeni bir dönem başladığını belirten HEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Solak, "Bu dönem, en çok 'Aile Temelli Sosyal Arabuluculuk' ve 'Okul Merkezli Arabuluculuk' hizmet yöntemini esas alarak planlandı," dedi.

Sosyal Arabuluculuk Önemli

HEGEM Vakfı, şiddetle sivil mücadele ve sosyal arabuluculuk alanında dünyanın en güçlü hizmet birliğini ve akademik materyal ağını oluşturdu. Vakıf, şimdiye kadar 3 bakanlık, 27 devlet üniversitesi ve 20’den fazla STK ile iş birliği protokolleri imzaladı.

22 İlde Proje Hayata Geçiyor

Vakfın öncülüğünde pilot çalışmaları devam eden "İnsan Hakları Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bağlamında Etkin Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberliği 2024-2034" projesi, yeni dönemde 22 ilde öncelikli faaliyetler gerçekleştirecek.

Öncelikle Kamu Çalışanları Eğitilecek

Ordu-Giresun Havalimanı'nda 5 Kasıma Kadar Uçuş Yapılmayacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda 5 Kasıma Kadar Uçuş Yapılmayacak

Programla her mahalleye 10 sosyal arabulucu kazandırılması öngörülmekte. "Aile Temelli Sosyal Arabuluculuk" ve "Okul Merkezli Sosyal Arabuluculuk" sertifika programları Anadolu Üniversitesi üzerinden yürütülmekte olup, eğitimler öncelikle kamu çalışanlarını hedef almakta ve online sistemle gerçekleştirilmektedir.

Medyanın Çok Büyük Önemi Var

Şiddet ve suçla mücadele noktasında yazılı ve görsel medyanın çok önemli olduğunu vurgulayan Adem Solak, "Medya, toplumsal duyarlılık için olmazsa olmaz bir köprü vazifesi konumunda. Bu misyon akılcı ve faydalı kullanılırsa şiddetle mücadeleye büyük katkı sağlanır," diye konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK