Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, önümüzdeki ay sigara fiyatlarına 5-6 TL arasında bir zam geleceğini açıkladı. Bu açıklama, son dönemde art arda gelen sigara zamlarına bir yenisinin daha ekleneceği anlamına geliyor. 3 Temmuz'da Gelir İdaresi Başkanlığı, sigara üzerindeki ÖTV miktarının yüzde 19.49 oranında artırıldığını duyurmuştu. Bu artış sonrası bazı sigara fiyatlarında 10 TL'ye varan zamlar görülmüştü. Aybaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yeni zammın tüketiciler üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, önümüzdeki ay sigara fiyatlarına 5 ile 6 Tl arasında zam gelebileceğini aktardı.

Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı

Sigara fiyatlarına ardı ardına gelen zamlara bir yenisinin daha geleceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, sigara üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) miktarının, son altı aylık YİÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışı olan yüzde 19.49 oranında otomatik olarak artırıldığını aktarmıştı. Bu ÖTV zammı sonrasında sigara fiyatlarında bazı gruplarda 10 TL'ye varan artışlar görüldü.

SİGARAYA 5-6 TL ZAM GELEBİLİR

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş ise resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada, sigaraya önümüzdeki ay içerisinde 5-6 TL arasında yeni bir zam beklendiğini öne sürdü.

ekran-alintisi.jpg

Aybaş, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, “Eğer sigaraya önümüzdeki ay 5-6 lira daha zam yapılırsa, yok daha neler der misiniz?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ