Sis Dağı halkını temsilen konuşan Nusret Özendi, "Trabzon ve Giresun'un ortak yaylası olan Sis Dağı'nın incisi Sandık Gölü ve çevresi katlediliyor. Yaylamızın marka yüzü Sandık Gölü, bir avuç rantçının ceplerini doldurmak için yıkılıp betonlaşmasına, kirletilip yok edilmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir’den Çal Mağarası'na Anında Müdahale Büyükşehir’den Çal Mağarası'na Anında Müdahale

Sandık Gölü ve çevresinde yapılan inşaatların endemik bitkileri ve doğal güzelliği yok edeceğini belirten vatandaşlar, "Bu alanda yapılan inşaatlarla, doğal güzellikleri korumak istiyoruz. Yöre halkının ücretsiz özgürce girdiği mesire alanı bir şirketin özel mülkü haline gelecek. Atalarımızın koruyup kolladığı yerler rant alanına dönüşecek.

 Biz bu yolda mücadelemizi sürdüreceğiz ve bölge halkının bu ortak alanının, bu doğal güzelliğin turizm adı altında ranta kurban gitmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Projenin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, "Doğal yaşamı ve ekosistemi tahrip edecek bu proje derhal iptal edilmelidir. Firmaların doymak bilmez rant hırsı, hepimizin gözleri önünde ülkenin ve doğanın geleceğini yok ediyor. Tüm yetkilileri bilim insanlarının, çevre gönüllülerinin, yöre halkının ve doğanın sesine kulak vermeye, bu insanlık suçuna dur demeye davet ediyoruz" şeklinde konuştular.

Kaynak: HABER MERKEZİ