Avrupa Müslüman Forumu’nun Misyonu ve Çalışmaları

Avrupa Müslüman Forumu, İslam coğrafyasında ve dünyanın diğer ülkelerinde Müslümanlara yönelik şiddeti durdurmak, uğradıkları haksızlıkları hukuki yollarla mücadele ederek gidermeyi amaçlayan bir yapıdır. Bu bağlamda birçok program düzenleyen Forum, Müslümanların sesi olmaya çalışmakta ve İslam coğrafyasındaki duyarlılıklarını ortaya koymaktadır. Avrupa Müslüman Forumu’nun çalışmalarına destek vermek, Müslümanların haklarına sahip çıkmak anlamına gelir.

Basın Toplantısında Abdul Vakhed Niyazov’un Açıklamaları

Toplantıda konuşan Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul Vakhed Niyazov, Fransa'da Filistin'e destek veren insanlara ve kuruluşlara yönelik bir provokasyonun hazırlandığını belirterek, olimpiyat oyunlarından önce veya sonrasında terörist saldırılar meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, dünyanın neresinde olursa olsun Filistin için mücadele eden insanların çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Gazze’deki Durum ve Filistin İçin Mücadele

AK Parti Grup Başkanvekili Saruhan: ‘Talebimiz Kabul Edilmedi’ AK Parti Grup Başkanvekili Saruhan: ‘Talebimiz Kabul Edilmedi’

Niyazov, Gazze'de Müslümanlara yönelik büyük bir soykırım yapıldığını belirtti. “Gazze'deki ölümler bize normal gelmeye başladı. Rakamlara alıştık. Bu çok vahim bir durum. Ortada çok büyük bir soykırım var.” sözleriyle, ölümlerin ve vahşetin Müslümanlar arasında dahi normalleşmeye başladığını, bunun çok düşündürücü olduğunu vurguladı. Siyonist teröristlerin hedefinin, İslam coğrafyasına egemen olmak olduğunu ifade etti.

Whatsapp Image 2024 07 25 At 11.33.05

Toplantıda ayrıca, Filistinlilerin dünya çapında yapılan protestoları ikinci bir cephe olarak gördükleri ve bu cephenin asla boş bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Avrupa Müslüman Forumu, dünya Müslümanlarının haklarını savunurken nasıl bir yol izlediklerini her defasında basın yoluyla kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Bu önemli toplantı ve Avrupa Müslüman Forumu’nun çalışmaları, dünya çapında Müslümanların haklarını savunma mücadelesinde büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bundan sonraki çalışmaları da yakından takip etmeye devam edeceğim.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU