İlk olarak Gümüşhane'deki bir sağlık kuruluşuna giden Harmancı, ardından Trabzon'daki özel bir merkeze yönlendirildi. Yapılan muayenede, gözünün kornea yüzeyinde hafif bir hasar tespit edildi. Tedavi süreci sonrası İbrahim Harmancı sağlığına kavuştu.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 10.22.46 Am

Karadeniz’de Balık Fiyatları Rekora Koşuyor Karadeniz’de Balık Fiyatları Rekora Koşuyor

“Yapılacak İlk Şey Bol Su ile Yıkamak”

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Özlem Akçay, bu tür yaralanmaların sıklıkla görüldüğünü belirtti. Akçay, "Hastamız evde bir şeyle uğraşırken yapıştırıcı gözüne sıçramış. İlk etapta acı hissetmiş ve bulanık görmeye başlamış. İlk olarak evde gözünü bol suyla yıkamış ve en yakın sağlık kuruluşuna gitmiş," dedi.

Ayrıca, göz yaralanmalarında bol suyla yıkamanın önemine vurgu yapan Akçay, "Eğer gözde yabancı bir cisim varsa ovalamamak ve kaşımamak gerekiyor. Bu tür durumlarda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak en mantıklısı," şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 10.22.46 Am (2)

“Kimyasal Yanıklar Çok Tehlikeli Olabiliyor”

Akçay, gözdeki hasarın tedavi edilebileceğini ancak bazı kimyasal yanıkların çok ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. "Badana ve kireç yanıkları, kornea nakline kadar gidebilen tehlikeli durumlar yaratabilir. Bu yüzden yaralanmalarda mutlaka bir göz hekimine başvurmak gerekiyor," diye ekledi.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 10.22.46 Am (3)

“İlk Başta Panikledim Ama Şimdi İyiyim”

İbrahim Harmancı, başına gelen talihsiz olayı anlatarak, "Hafta sonu bir iş ile uğraşırken gözüme Japon yapıştırıcısı sıçradı. İlk başta korktum ve panikledim. Ancak daha önce muayene olduğum doktor Özlem Hanım’a ulaşarak panik yapmamam gerektiğini öğrendim. Gözümü bol su ile yıkadıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna gittim. Burada gözüm yıkandı ve gerekli işlemler yapıldı," dedi.

Tedavi sonrası görme yetisinin yerine geldiğini belirten Harmancı, "İlk anda gözüme perde inmiş gibiydi ama şu an görebiliyorum," şeklinde konuşarak doktoruna teşekkür etti.

Kaynak: İHA