“Halkın Gerçek Sorunları Görmezden Geliniyor”
Akcelep, toplumun temel sorunlarının geçim sıkıntısı, işsizlik, yoksulluk ve eğitim problemleri olduğuna dikkat çekti. Açıklamasında, üreticilerin yaşadığı mağduriyetlere de değinen Akcelep şunları söyledi:

“Çay ve fındık üreticileri ciddi mağduriyetler yaşıyor. Köylerde hayvancılık bitme noktasına geldi, meralar ve yaylalar maden faaliyetleriyle talan ediliyor. Gençler geleceğe kaygıyla bakıyor, üniversite öğrencileri barınma sorunları nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Okullarda temizlik yapılmıyor, öğrencilere bir öğün yemek dahi sağlanmıyor.”

“Karalama Çabalarını Kınıyoruz”
Akcelep, kültürel etkinliğe katılacak bazı yazarları hedef göstererek yapılan eleştirileri provokasyon olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan’dan Numan Kurtulmuş’a Sert Tepki İYİ Parti İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan’dan Numan Kurtulmuş’a Sert Tepki

Ortahisar Belediyesi’nin planladığı bu kültür ve sanat etkinliğini itibarsızlaştırmaya yönelik girişimleri kınıyoruz. Bazı yazarları çeşitli örgütlerle ilişkilendirerek yapılan karalama çabaları, Trabzon’a ve demokratik kültüre zarar verir. Demokratik yaşamı zedelemeye yönelik her türlü girişimin karşısında durduğumuzu belirtmek isteriz.”

“Ortahisar Belediyesi Geri Adım Atmamalıdır”
SOL Parti Trabzon İl Örgütü, Ortahisar Belediyesi’nin bu tür saldırılara karşı geri adım atmaması gerektiğini vurguladı. Akcelep, bu eleştirilerin siyasi hesaplaşma girişimi olduğunu öne sürerek, “Bu süreçte Ortahisar Belediyesi'nin yanındayız” dedi.

Ortahisar Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinliğinin özgür ve demokratik bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini belirten SOL Parti, kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.

Muhabir: AYTEKİN AKAY