Şenol Güneş ile Hücum Felsefesi; Dik Futbol Agresif Oyun! Şenol Güneş ile Hücum Felsefesi; Dik Futbol Agresif Oyun!

Şike İddialarını Gözyaşlarıyla Yalanladı

Güney Koreli futbolcu Son Jun-ho, Çin makamlarının ülkede oynadığı dönemde şike ve rüşvet olaylarına karıştığı yönündeki iddiaları gözyaşlarıyla yalanladı. Son, baskı altında yalan bir itirafta bulunmaya zorlandığını belirtti.

2 Yıl Süren Soruşturma ve Cezalar

Çin Futbol Federasyonu (CFA), yolsuzlukla mücadele kapsamında 2 yıl süren şike ve kumar soruşturmasının ardından, aralarında Son Jun-ho'nun da bulunduğu 38 oyuncu ve beş hakeme ömür boyu men cezası verdi.

"Ellerindeki Tek Kanıt Sahte İtirafım"

Son, yaptığı açıklamada "Ben hiçbir zaman maç ayarlamaya katılmadım. Ellerindeki tek kanıt, baskı altında yaptığım sahte itirafım. Suçlamaları kabul etmezsem eşimin de tutuklanıp soruşturulacağı yönünde tehditler aldım." diyerek, yaşadığı baskıyı dile getirdi.

10 Ay Tutuklu Kaldı

Skandalın patlak vermesinin ardından takımdaki yerini kaybeden orta saha oyuncusu, yaklaşık 10 ay Çin'de tutuklu kaldıktan sonra Mart ayında serbest bırakılarak ülkesine dönmüştü. Son'un, Çin Süper Ligi ekibi Shandong Taishan FC'de forma giydiği dönemde rüşvet aldığı şüphesiyle tutuklandığı bildirilmişti. Şu an Güney Kore ekibi Suwon FC ile sözleşme imzalayan Son, kariyerine burada devam etmek istediğini söyledi.

Kaynak: FOTOSPOR