Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak? Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak?

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, sosyal medya üzerinden yapılan hakaretlerin yeni düzenlemelerle cezalandırılacağını belirtti. Yüksel, bu tür hakaretlerin uzlaştırma kapsamından çıkarılarak önödeme kapsamına dahil edileceğini ifade etti. Ayrıca, hakaret suçları için şikayet süresi iki yıl ile sınırlandırılacak. 9. Yargı Paketi, 11 Temmuz'da TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Yüksel, 9. Yargı Paketinin komisyon sürecine ve teklifte yer alan düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cüneyt Yüksel, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve geçici maddeyle 39 maddeden oluşan 9. Yargı Paketinin 20 kanunda değişiklik ve düzenleme öngördüğünü hatırlattı.

Alternatif çözüm yollarının alanlarının genişletileceğini, aileyle ilgili bazı düzenlemelerin yapılacağını anlatan Yüksel, Anayasa Mahkemesinin iptal kararları doğrultusunda bazı düzenlemelere gidileceğini aktardı.

Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme

Sosyal medya üzerinden "hakaret" suçlarına ilişkin de yeni bir düzenlemenin teklifte yer aldığını dile getiren Yüksel, bu düzenlemeyle suçla daha etkin mücadelenin amaçlandığının altını çizdi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, "Sosyal medya üzerinden hakareti, uzlaştırma kapsamından çıkararak önödeme kapsamına alıyoruz. Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılarak önödeme kapsamına dahil edilecek. Ayrıca Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret suçu bakımından şikayet süresi, her ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyecek." diye konuştu.

Cüneyt Yüksel, "9. Yargı Paketini, 11 Temmuz Perşembe günü komisyonumuzda görüşmeye başlayacağız. Teklifte yer alan maddeleri, komisyonumuz üyesi tüm milletvekillerimizle birlikte ele alacağız, görüşleri ve değerlendirmeleri dinleyeceğiz. Komisyon sürecinin ardından teklif, Genel Kurula sevk edilecektir." diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ