Seçim çalışmaları kapsamında Yıldızlı Taksi durağını ziyaret ederek, şoför esnafı ile bir araya gelen Çankaya, taksi şoförlerine seçimden sonra da geleceğine dair söz vermişti. Çankaya, önceki akşam iş çıkışı evine giderken, Yıldızlı Taksi durağına uğradı. Şoför esnafına sözünü tuttuğunu dile getirdi. Çay içip bir süre sohbet ettiler.

Üstün Büyükşehir’de

Sürmene’ye büyük hizmetler kazandıran efsane başkan olarak anılan Rahmi Üstün Trabzon Büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Av. Ahmet Metin Genc’i Sürmene el yapımı bıçak takımı ile birlikte ziyaret ederek desteklerini iletti ve her zaman kendisiyle birlikte olduğunu belirtti.

AK PARTİLİ YÖNETİCİDEN ŞOK

Tüm Trabzon, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’ne bağlı çağrı merkezinin kapatılmaması için ayağa kalktı. Kolay bir şey değil, 350 kişi bir anda işsiz kalacak. Bunu kimse kabul edemez. Herkes elinden geldiğince kapanmaması için mücadele ediyor. AK Parti Akçaabat ilçe yönetim kurulu üyesi Murat Balcı, sosyal medyada yaptığı paylaşımla tepkileri üzerine çekti. Balcı, sosyal paylaşım sitesine yaptığı yorumda, “İşlemeyen bir yer kapatılmalı. Sadece burası değil, burası gibi çok yer var. Milyonlarca maaş ödemesi yapılıyor. Bence hepsi kapatılmalı’ diye yazınca, tüm tepkileri de üzerine çekti.

AYAR ŞALPAZARI’NDA

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il başkanı Ömer Ayar, Şalpazarı ilçesini ziyaret etti. İlçe belediye başkanlığı görevine halkın teveccühü ile yeniden seçilen Refik Kurukız’a, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten Ayar, yeni görevinde başarılı hizmetlerinin devamını diledi.

ACAR BİLGİN’LE

Büyük Birlik Partisi’nden 28. Dönem Trabzon Milletvekili adayı iş insanı Oktay Acar, Arsin belediye başkanlığı görevine seçilen Hamza Bilgin’e, ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Acar, Bilgin’e görevlerinde başarı dileklerini ileterek, çok sevdiği Arsin’e her zaman hizmet etmenin onurunu yaşayacağını söyledi.

EMEĞİMİZLE SAHADA ÇALIŞTIK

AK Parti İstanbul Milletvekili eski İçleri Bakanı Süleyman Soylu ne yazık ki son dönemde aslı-astarı olmayan iddiaların ve haberlerin gündeminde. Önüne gelen kafasına göre ortaya bir şey atıyor sonra bu işten kendince prim yapmaya çalışıyor. Halkaya gazeteci Fatih Altaylı’da eklendi. Fatih Altaylı, eski İçişleri Bakanı Soylu'nun "Ben sahaya çıksaydım sonuç böyle olmazdı" dediğini iddia etti. İddialara yanıt veren Soylu, "Fatih Altaylı isimli gazeteci benimle ilgili doğru olmayan bir beyanda bulunmuş.

Siyasette bu tip dönemlerde ihtilaf fitneyi arttırır ve ihtilafı arttırmak asalet yoksunluğudur. Hep birlikte tüm emeğimizle sahada çalıştık. Merak buyurmayınız, AK Parti siyasi hayatımızın en tecrübeli ve en güçlü partisidir. Liderimiz dünya siyasetinin en tecrübeli, bilge lideridir. Allah’ın izni, milletimizin desteği ve Cumhur ittifakı ile Her dem yeniden doğarız” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ ŞOK YAŞIYOR

Milyonlarca emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan vermişti. Asgari ücretliye ara zam olmayacağını belirten Bakan Işıkhan, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz" şeklinde açıklama yapmıştı. Bu karara ülke genelinde milyonlarca emekli ve Trabzon’da yaşayan binlerce emekli de şok yaşadı. Hükümetin yerel seçimlerden ders çıkarmadığını belirten emekliler tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler.”

KONGREDE DE KİM KAZANACAK?

27 Nisan’da gerçekleşecek İYİ Parti Kongresi öncesi Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın resmi olarak aday olduklarını açıklamıştı .İYİ Parti kongreye giderken Trabzon cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan ile birlikte İYİ Parti’nin Trabzon’daki tek belediyesi olan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise Koray Aydın’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ise Genel Başkan adaylık tercihi noktasında tercihini Müsavat Dervişoğlu’dan yana kullandı. İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Dr. Muhammet Erkan ise kongre sürecini takip edeceğini çıkan sonuca göre de İYİ Parti çatısı altında siyasete devam edip-etmeyeceği noktasında karar vereceğini dile getirdi.

TANDOĞAN OTURDU

TİSKİ Genel müdür yardımcılığı görevinden Trabzon Büyükşehir belediyesi eski başkanı Murat Zorluoğlu döneminde görevden alınan Nurettin Tandoğan eski görevine yeniden atandı.

AŞIKKUTLU DÜZKÖY’DE

Düzköy Belediye başkanlığına seçilen Selim Çelenk’i Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ziyaret ederek ilçedeki fakültelerle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

BAŞKAN YARDIMCISI ATANDI

Tarihi İşbirliği Tarihi İşbirliği

Akçaabat Belediye meclis Üyesi Serkan Özdemir, Belediye Başkan yardımcısı olarak atandı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Akçaabat belediye Başkan Adayı olarak seçime giren ve seçimi kazarak başkan olan Osman Nuri Ekim'in kontenjan listesinde yer alan Serkan Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından ataması yapılan Serkan Özdemir'in kısa sürede görevine başlaması bekleniyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT