İSKENDER GÜNEN (SABAH): Gelelim maçın hakemi Ali Şansalan'a. Visca'ya kırmızı doğru ama karttan sonra tamamen sorunlarla dolu yönetti. Verdiği ya da vermediği fauller öne çıktı. Kötü bir yönetim sergiledi.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Şaka değil; Beşiktaş gibi bir rakip karşısında uzatmalarla birlikte 89 dakika on kişi oynamak ve teslim olmamak tarif edilemez bir direniştir. Her oyuncunun ikişer kişilik mücadele etmesi demektir. Güneş'in göreve gelmesine gösterilen pozitif reaksiyondur. Trabzonspor açısından biraz trajik olsa da, Güneşli başlangıcın umut vaat ettiğini söyleyebiliriz. Ligde henüz galibiyete yok ama üç puanlı bir maç, güzel günlerin müjdecisi olabilir.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Saha kenarında Şenol Güneş, kalede Uğurcan Çakır, Beşiktaş'ı durdurdu. Uğurcan Çakır, jeneriklere geçecek kalitede olağanüstü kurtarışlar yaptı. Şenol Güneş'in 'yürek savaşçıları' şampiyonluğun en güçlü adaylarından Beşiktaş'a karşı olağanüstü bir direnç gösterdi… Beşiktaş'a karşı neredeyse 90 dakika (uzatmalarla) 10 kişi oynayan Trabzonspor, 'Şampiyonluk yarışında bizi hesaba katmayan yanılır' dedi adeta… Tebrikler Beşiktaş! Tebrikler Trabzonspor! Türk futbolunun iki devi, yine bize muhteşem bir maç izletti.

Şenol Güneş’in Felsefesi Trabzonspor’da Yeni Bir Dönemi Başlatıyor Şenol Güneş’in Felsefesi Trabzonspor’da Yeni Bir Dönemi Başlatıyor

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM): Trabzonspor ve Savic önderliğinde mümkün olduğu kadar oyuna havadan iyi müdafaa etti. Bir parantez Uğurcan Çakır'a. Prime zamanlarından bir kesit sundu bize. Bu alınan 1 puan en çok ona yazar. Çok değerli ve bir o kadar zor kazanılan 1 puandı. Kendi sahanda derbi kaybetmek her takımı demoralize eder. Böylesine zorlu geçen maçtan alınan bu puanı çok kıymetli buluyorum. Trabzonspor'un toparlanması için bir işaret fişeği olmasını umuyorum.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK): Şenol Güneş’in gelişiyle birlikte değişimin ayak izlerini sürecektik bu karşılaşmada. Çok izler gördük değişime dair! Visca atılana kadar coşkulu, önde baskılı, öne doğru oynayan, golü arayan, o özlenen, o teknik adam değişikliğine sebep olan olumsuzlukların izini sileceğinin işaretlerini verdi Trabzonspor. Sanırım böyle bir akşam için, böyle bir değişiklik için bu kısım Trabzonsporlular için kafi... Umutsuz başlanan sezonun umudu Şenol Güneş, farkı gecenin özeti oldu…

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET): İlk 20 dakika boyunca Trabzon’da en azından iştah anlamında bir şeylerin değiştiğini gözlemledik. Mendy, geçen seneki Beşiktaş maçındaki seviyesine döndü adeta. Uğurcan kalesinde devleşti. Yeni santrfor Banza’nın da takımın çehresini değiştireceği kesin. Hem klas, hem de çok tutkulu bir oyuncu.

Muhabir: BİROL SANCAK