İSKENDER GÜNEN (SABAH): Maçın başlangıcından sonra 1 dakikalık süreçte gelen iki gol. Başrolde ise her zaman olduğu gibi Onuachu. Transfer edildikten sonra şu an takımın bulunduğu yerde en büyük katkı yapan oyuncuların başında. Bu maçta bir başka gerçek var ki, Meunier bu takım için çok önemli bir isim olduğu gerçeğini gösterdi. Visca ile ikili oyunlarda geldiği günden bu güne kadar atak girişimleri ve de gole verdikleri katkılar çok fazla. Meunier'nin attığı golde Visca'nın görüş özelliği öne çıktı. Artık ligin bitmesine 2 maç var. Başakşehir ve Ankaragücü. Bu maçlardan alınacak puanlar lig sıralamasında çok etkili olacaktır. Ama bir başka gerçek var ki Trabzonspor, beklentilerin uzağında bir sezon olmasına rağmen sezonu 1 kupa ile bitirebilir.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK): Küme düşmüş olmalarına rağmen asla vazgeçmemiş İstanbulspor, dün yine gücü nispetinde çok iyi mücadele etti. Trabzonspor ise rakibine karşı bariz bir güç ve kalite farkı olmasına rağmen önce işi sağlama aldıktan sonra ekstra performans üretme ihtiyacı duymadı. Böyle düşünüldüğünde maça dair söylenecek çok söz kalmıyor... Trabzonspor’un ve Trabzonsporluların aklında Türkiye Kupası finali var... Bu bir gerçek... Ancak bu kayıp sezonu lig üçüncüsü bitirmek de prestijli bir durum olacak. Sanıyorum kupa finali Abdullah Avcı’nın şu son dönemde en çok odaklandığı konu. Pepe yine bizim idrak edemediğimiz gerekçelerle Abdullah Avcı tarafından sahaya sürüldü. Kupa finalini büyük oyuncularla oynamak, kazanmak istiyor olabilir. Başka izahı yok bu tercihin!

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Vişça'nın pasları ve Onuachu'nun golleriyle Trabzonspor çok rahat kazandı. İki net penaltısı da verilmedi. Bizim hakemlerimiz hâlâ skora göre maç yönetmeye devam ediyorlar. Büyük usta Edin Vişça'ya özel bir parantez açmazsak haksızlık etmiş oluruz. Boşnak yıldız, Benjamin Button'a benziyor. Yaşın yalnız bir sayıdan ibaret olduğunu gösterdiği gibi her geçen gün geçmişteki başarılı performansını tekrarlıyor. Büyük bir profesyonel, örnek alınacak bir futbolcu. Her geçen yıl kendini geliştiriyor ve bordo mavililere önemli katkılar sunuyor. Haftalar önce asist krallığında Alex de Souza'yı sollayan Vişça, bu sezon da 10. gol pasını verdi.

AKSAL YAVUZ (MİLLİYET): Onuachu, havadan, karadan atmaya, Edin Vişça, ardı arkası kesilmeden attırmaya devam ediyor. Nijeryalı golcünün havada tek rakibi bilmem hangi havayolu şirketi, karayolunda rakibi olmayan! Bosnalı Edin Vişça için ne derseniz deyin, saha görüşü, oyunu okuyuşu, arkadaşlarına gez, göz, arpacık yaparak meşin yuvarlağı yollayışı… Hele 3. Gol öncesi Meunier’e gönderdiği bir top vardı ki, taraflı tarafsız tüm sporseverin ayakta alkışlayası! Avcı’nın öğrencileri zayıf rakipleri karşısında çok rahat kazandılar, öyle de olması gerekirdi. Çok daha farklı kazanabilirlerdi, o da ayrı. Amma velakin bordo-mavili oyuncuların aklı, fikri hafta sonu üçüncülük için oynayacakları Başakşehir’le, 10 gün sonra Beşiktaş’la kapışacakları Türkiye Kupası maçlarında olduğu belli… Özetle Trabzonspor için lig üçüncülüğüne ve de Türkiye Kupası’na uzanan yol İstanbul’dan geçiyor…

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Onuachu-Vişça uyumu da Trabzonspor'u Fırtına'ya dönüştürüyor! Onuachu Süper Lig'de 14. golünü atarken; Vişça da 10. asistini yaptı. Bu asislerden 7'sini Onuachu'ya yaptı Boşnak sağ kanat. Trabzonspor, İstanbulspor karşısında 7. dakikada farkı yakaladıktan sonra sayısız gol pozisyonuna girdi. Bordo-mavililer, ikinci yarıya da golle başladılar. Maçın yıldızlarından Vişça'nın harika asistini müthiş bir vuruşla ağlara gönderdi Meunier. Maçta yıldızlaşan Onuachu ve Vişça, Akyazı'yı giydikleri formanın rengine boyadı adeta… Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Trabzonspor, Süper Lig'de de hedeflediği gibi üçüncü sıradaki yerini korudu.

Editör: Birol Sancak