İSKENDER GÜNEN (SABAH): Sağ bek Malheiro'nun kırmızı karttan sonra oyun dışı kalması ve de gelen ikinci gol. Görünen o ki sezon başından beri bir çalkantılı süreçten geçen Trabzonspor için bu maç bir nebze olsun soluklanma ve de moral motivasyonu yukarı çıkarma maçıydı. Fakat alınan sonuç ve de Avrupa kupasından bir alt ligde mücadele etmek zorunda kalmaları daha sorunlu bir süreci beraberinde getirecektir.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Avcı'nın ilk müdahalesi Ozan-Nwakaeme değişikliği oldu. Altını çizeyim; taraftar Nijeryalı oyuncudan çok fazla şey beklemesin. Mutlu günler geride kaldı. Artık sahada gölgesi var. Ardından Enes ve Barisic kozlarını oynadı hoca. Çünkü Wien'in panik yaptığı dakikalarda psikolojik üstünlük kurmak istedi. Atamazsan rakip cesaretlenir. Ve Wien'in golleri peşi sıra geldi. Sonuç sürpriz değil. Gol atamadan biten turdan söz ediyoruz. Yanıtlanması gereken çok soru var. Trabzonspor Avrupa yolculuğunda küme düştü. Konferans Ligi bence angarya. Abdullah hocanın hedefini kestiremiyorum. Ancak lig ve kupa diyorsa, yerinde olsam bir alt kategoriye gençlerle çıkarım ve macera aramam. Avrupa neyine, dön ligine derler insana!

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Trabzonspor'da ileriye dönük bir kıpırtı, bir umut ışığı göremedik maalesef. Kaptan Uğurcan Çakır dışında yüreğini ortaya koyan ikinci bir futbolcusu yok Trabzonspor'un. Yediğimiz ikinci golde biz 4 kişiyiz, rakip 1 kişi. Ama o dört oyuncumuz, bir Rapid'liyi tutamadı. Asıl üzücü olan da 2 maçta da hiçbir şey oynamadan Rapid Vien'e elendik. Buradan şu sonuç çıkıyor: Trabzonspor 10 transferi boşuna yapmış! İnşallah ben yanılırım. Abdullah hoca; acilen kendini yenilemeli. Ezberlerinin dışına çıkmalı. Hedefte futbol oynamak yoksa 10 değil 100 transfer yapsan ne yazar! 10 transfer yerine bir golcü, bir 10 numara alınsaydı takım ayakta kalırdı. Yazık, çok yazık oldu! Konferans Ligi'nde başarılar Trabzonspor!

Trabzonspor’dan amatör kulüplere malzeme yardımı Trabzonspor’dan amatör kulüplere malzeme yardımı

OLCAY ÇAKIR (FANATİK): Trabzonspor geriye oynayarak, geriye doğru ivmelenmeye devam ediyor. Birbiriyle kopuk bek ve kanatlar, birbiriyle uyumsuz orta saha oyuncuları, özetle sanki birlikte hiç idman yapmamış kocaman bir oyuncu grubu izliyoruz… Herkes bekliyor adeta, duruyor resmen… Ve bunun tam karşısında; mükemmel futbol oynayan, futbol dersi veren, tamamen tersi özellikte bir Rapid Wien takımı izledik yine. Futbol bu kadar zor bir oyun mudur bilemiyorum… Ancak uzun zamandır Trabzonspor taraftarı gol pozisyonu, pozisyon zenginliğine hasret kalmış durumda. Takım hem geri oynuyor, hem de gerisin geri gidiyor. Olmuyor hocam. Yine olmuyor…

KENAN KARCI (AKŞAM): Dün de dikkatleri çekti ki Rapidli oyuncular ikili mücadelelerde bizimkilere karşı bir boğa kadar güçlüymüş gibi görünüyor. Fizik gücünün bu kadar düşük olmasının da izahı yok. Her şeye rağmen ben Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'da devam etmesinden yanayım. Trabzon taraftarı sabırsızdır. Sürekli yap-boz mantığıyla kaybedilen yıllara bir bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Yanlışta bile istikrarlı olmak, doğru yolda atılmış önemli bir adımdır. Abdullah Avcı bu takımı şampiyon yapan teknik direktördür ve kredisi olmalıdır. En azından ilk yarı bitene kadar taraftar onu ve takımı desteklemeye devam etmelidir.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN