İSKENDER GÜNEN (SABAH):  Abdullah Avcı'nın oyun kurgusunda savunmanın ortasında forma giyen oyuncuların büyük rolü var. Trabzonspor, defanstan çıkarken Berat iki savunmacı arasına giriyor. Mendy ya da Denswil oyun kurucu olarak öne çıkıyor. Bu da hücumda daha etkili ataklar üretmenizi sağlıyor. Dün bir kez daha gördük ki Visca bu takımın her şeyi, gerçek bir profesyonel. Gerek savunmada gerekse hücumda takıma çok büyük katkılar veriyor. Meunier ile birlikteliği hücumda çok etkili atakların ortaya çıkmasını sağlıyor. Trabzonspor adına Onuachu'nun tam da form tutmuşken sakatlanması büyük bir talihsizlikti. Çünkü final maçında ona bu takımın büyük gereksinimi var.

Derbi Öncesi Gerginlik: Futbolcular Arasında Tartışma Derbi Öncesi Gerginlik: Futbolcular Arasında Tartışma

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Fountas’ın farkı ikiye çıkaran golünden sonra kazanılan penaltının Onuachu’nun yerine oyuna giren Umut’a attırılması büyük jestti. Bir dönemin gol kralı, yaşadığı onca sıkıntıya rağmen yılmadı, pes etmedi. Önce kulübeye, sonra sahaya ve nihayetinde gollerine kavuştu. Skoru belirleyen sayısı hem kendisi hem Abdullah Avcı için pastanın çileği idi. Bu sezon ligde istediği performansı gösteremeyen Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ne en kestirme yoldan çıkabilmesi için tek sınavı kaldı. Kendisi gibi sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş ile yapacağı final mücadelesinin, kaderin cilvesi olduğunu düşünüyorum. Taraftarı ve camiayı mutlu etmenin tek formülü iki takım adına da o kupayı müzeye götürmektir.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Hücum etmekte zorlanan ve pozisyon bulamayan Trabzonspor için savunma konsantrasyonun yüksekliği biraz can sıkıcıydı. Ancak tabelanın değişmeyişi ile genel olarak kısır geçen ilk yarının sonunda Trabzonspor’u finale daha da yaklaştırmış oldu. 2.y arıya Karagümrük yine çok oyuncu ile hücum ederek başlasa da bıraktıkları boş alanlar Trabzonspor için avantaja dönüştü. MeunierVişça kanadı maça ağırlığını koydu. Meunier’in enfes ortasında Onuachu golü turun habercisi oldu. Tolunay Kafkas’ın turun kaderini değiştirebilmek adına önce Can Keleş ve Emre Mor, sonrasında da Marcao hamlelerine rağmen golü bulan motivasyonu iyice yükselen Trabzonspor oldu. Dağılan Karagümrük’e Fountas ve Umut Bozok ile son darbeyi vuran Trabzonspor finale adını akıllı, stratejik ve sabırlı oynayarak yazdırmayı başardı.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): İlk yarıda sahada uyuyan dev, ikinci yarıda uyanınca hemen gol geldi. Onuachu'nun golden sonra sakatlanıp çıkması, Trabzonspor adına büyük talihsizlikti. Ama Trabzonsporlu futbolcular, bu sakatlık yüzünden morallerini bozmadılar. Ve Karagümrük kalesine yüklenmeye devam ettiler. Fountas'un golü final kapısını ardına kadar açtı. Umut Bozok'un penaltı golü, Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen yaklaşık 10 bin Trabzonspor taraftarını coşturdu. Dünkü maçta 2 gol atan Umut Bozok'un mutluluğu, takımın da enerjisini zirveye taşıdı. Trabzonspor, biraz gaza basınca, biraz hücumu düşününce Fırtına'ya dönüşüyor. Dün bunu bir kez daha gördük. Trabzonspor taraftarı da bu Trabzonspor'u istiyor. Bordo mavili takım ikinci yarıda oynadığı muhteşem futbol ile maçı farklı kazanıp finale yükseldi. 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Trabzonspor-Beşiktaş kupa finali nefesleri kesecek. Çünkü iki takım da bu kupayı çok ama çok istiyor.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK): Goller son derece organize, son derece net ve temiz pozisyonlarla geldi. Trabzonspor müdavimi olduğu Türkiye Kupası’nı bir kez daha müzesine taşıyabilmek adına ihtiyacı olan skoru da morali de İstanbul’dan alıp Trabzon’a döndü. Onuachu’nun sakatlığı moralleri bozsa da yerine giren eskilerin gol kralı Umut Bozok’un penaltı ve yine mükemmel bir golü geceye damga vuran bir başka konu oldu. Daha da önemlisi penaltının arkadaşlarınca Umut’a bırakılması idi. Bardhi büyük karakter olduğunu bir kez daha gösterirken Karagümrük’ün özellikle ilk golden sonra hızlı bir şekilde “Lig gerçeklerine dönüşü” dikkat çekti. Turnuva takımı ve turnuva hocası birlikteliği finali getirdi. Şimdi sıra kupada.

Editör: Birol Sancak