İSKENDER GÜNEN – SABAH İkinci yarıdaki oyuncu değişiklerinden sonra Trabzonspor 2. golü kalesinden görmesine karşın bir direnç ortaya koydu. Önce Umut ardından Denswil ile beraberliği yakaladılar. 2-0'dan geriye dönüş önemli ama Şenol Güneş'in oyunda sorunları çözmesi gerekiyor.

Abdullah Avcı’nın Transferlerde Parmağı Var Mı? Abdullah Avcı’nın Transferlerde Parmağı Var Mı?

ZEKİ UZUNDURUKAN – FOTOMAÇ Dakikalar 70'i gösterirken Kayserispor'un gol beklentisi 2.46, Trabzonspor'un ise 0.52 idi. Yine Şenol Güneş dokunuşu gördük. 81'de Draguş-Umut Bozok değişikliğini yaptı. Bu hamle ile Trabzonspor gol aramaya başladı. 89'da Umut'un attığı gol umutları da yeşertti. Ardından sihirbaz Nwakaeme'nin muhteşem ortasını Denswil tamamladı ve eşitlik geldi. Uzatma anlarında 'Trabzonspor gibi oynamaya başlayan' bordo mavililer, usta ayakları ile puan aldı.

SAFA CAN KONUKSEVER – FANATİK 2-0’dan sonra maç artık koptu derken Nwakaeme devreye girdi. Saha içi liderliğini tek başına üstlendi, herkesin ayağının titrediği anlarda ince işler yaptı. 89’da Umut Bozok geri dönüşün ateşini yaktı, uzatmalarda Nwakaeme’nin asistinde günün kötüsü Denswil golü attı. 2-0’dan maçı çevirmek elbette kıymetli ancak Trabzonspor’da takımın ve oyunun değişmesi için çok ciddi dokunuşlar gerekli.

ENGİN KEHALE – HÜRRİYET Umut Bozok'un oyuna girişi, sonrasında da Gökhan Sazdağı'nın kırmızı kartı Trabzonspor'a o aranan kıvılcımı yaktırdı. Oyunla değil, enerjiyle gelen iki gol ve yakalanan beraberlik, Şenol Güneş'e olan inancı bir kez daha yeşertti. Çok şey götürebilecek bir 90 dakika, yeniden Umut'a yolculukla sona erdi.

ULAŞ ÖZDEMİR – TAKVİM Fiziksel ve zihinsel toparlanma sağlandıktan sonra, oyunun taktiksel ve stratejik boyutlarını konuşmaya başlayabiliriz. Ancak o zamana kadar, kızılcık şerbeti içecek Şenol Güneş'in Allah yardımcısı olsun. Zira, karşımızda her anlamda çökmüş bir takım var. Şu an tek ışık, takımın kalesinde parlayan Uğurcan Çakır. Ve Nwakaeme. 35 yaşında olmasına rağmen, yine klasik performansını sergiledi ve maçı çözen adam oldu.

KENAN KARCI – AKŞAM Trabzonspor'un kazandığı 1 puan, fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklarının tedavisi için belki bir serum etkisi yaratır. Savic, Visca ve Banza'nın takıma dönmesi de tedaviyi kolaylaştırabilir. Doktor tecrübeli ancak ortam steril değil. Homurtular, yuhalamalar, isyanlar tavan yapmış durumda. Yayla'ya giden yollar taşlı ve yokuş. Feraha kavuşmak hayli zaman alacak gibi. Kimsenin de dayanacak sabrı yok. Kolay değil...

Muhabir: AYŞEN KARABİNA