İSKENDER GÜNEN (SABAH) Öz güvenden yoksun, kimliğini tamamen kaybetmiş bir takım vardı sahada. Düşünebiliyor musunuz ilk yarı atılan şut sayısı 2, kaleyi tutan yok… İkinci yarı ise Enis Destan'ın kaleye çektiği tek şut. Bu görüntü Trabzonspor'a yakışmıyor. Sorun, top üçüncü bölgeye geldiğinde... Geçen sezon üretkenliğin sebebi Meunier ve Onuachu gibi iki isimdi. Bu iki ismin yokluğunda bırakın gol pozisyonu üretmeyi, atak girişimlerinde bile birbirini tamamlayan iki pas yok.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Maalesef şu görüntüyle ligin en kötü futbolunu oynayan takım Trabzonspor! Abdullah Avcı'nın da bu kadar sıradan oyuncuların transfer edilmesinde rolü var maalesef! Bu görüntüdeki futbolcular topluluğuna Şenol Güneş gelse; Fatih Tekke gelse görüntü çok mu farkı olur? Bu hocaların ellerinde sihirli değnek yok! Ama bu iki hoca da Abdullah Avcı'dan daha iyi futbol oynatır! Trabzonspor'un Trabzonspor gibi oynaması için gece-gündüz çalışması lazım! Böyle Trabzonspor olmaz! Dünyanın en büyük şehir takımı Trabzonspor, golcüsü gelmedi diye gol atamıyorsa, ortada bir akıl tutulması vardır!

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Nöbetçi hoca İhsan Derelioğlu geceyi kurtarma çabasındaydı. Galiba düzeni değiştirmek değil, günü kurtarmaktı görevi. Kusura bakmasınlar. Ligin en anlamsız maçlarından birini izledik. Trabzonspor’un ne oyunu tatmin etti ne oyuna dair hakimiyeti. Bu kadar yatırımın karşılığı olamaz yaşananlar. Gol yollarındaki etkisizliği, geçmişi aratan uzun boylu forvetlerin yerinin dolmaması. Rakibe hakim oyunu. Trabzonspor’un geçmişine dair o kadar çok eksiği vardı ki! Maç boyunca rakip kaleye iki şut. Gol pozisyonu yok. Bu kadar yatırım sonunda hedefini şampiyonluk olarak koyan takımın dün geceki performansı kimi memnun etti ki?

TUNÇ KAYACI (FANATİK) Aslında iki teknik adam da bu karşılaşmada yenilmemeyi ön plana alan bir taktik üzerine kafa yormuşlar. Ve bu taktik tuttu. Yani ne şiş yandı, ne de kebap... Öyle bir maçtı. Bana göre bu maçı en çok hangi oyuncu istedi derseniz Cihan Çanak derim. Belçika’dan transfer edilen genç isim oyundan çıkana kadar sahada elinden geleni yaptı... Özetle dün gece ne kalecilerin ne de golcülerin gecesiydi... 90 dakika bir orta alan mücadelesinden sonra çıkan skor, bu futbolun hakkıydı.

KORAY DURKAL (HÜRRİYET) Trabzonspor ilk 45 dakikada tıpkı St. Gallen maçında olduğu gibi etkisizdi ve rakip kaleye tek bir şut bile çekemedi. İkinci bölümde de yine farklı bir Trabzonspor vardı. İlk yarının aksine topa biraz daha fazla sahip olup rakip yarı alanda etkili olmaya çalıştılar. Ancak bu kıpırdama Trabzonspor için yine sonucu değiştiremedi.

Umut Bozok: 1 puanı da hak etmedik Umut Bozok: 1 puanı da hak etmedik

MUSTAFA SAPMAZ (AKŞAM) Elbette Abdullah Avcı'nın antrenman tekrarlarından öğrendiklerini kullanmışlardır, fakat daha çok özgürlük kazanmış şekilde oynadılar. O yüzden başında hoca yokken alınan sonuç önemli değil. Hoca tercih ederken dikkat etmen gerekenleri görmen daha önemli. Dün sahaya bakarak, oyuncuların bu özgürlük hissini gevşemeye dönüştürmeyecek, kendi fikirlerini uygularken özgürlüklerini de ellerinden almayacak, modern futbola uzak olmayan bir hocaya ihtiyacı var. Sonrası takım olmak. Geçen senenin ötesine böyle geçebilirler.

Muhabir: BİROL SANCAK