İSKENDER GÜNEN (SABAH)
Hiç pozisyon yokken Bardhi kaynaklı gelen penaltı golüyle şanslar eşitlendi. Yenilen ikinci golde Trabzonspor savunmasının büyük hatası vardı. Yapılan değişiklikler ve de oyunun son dakikalarında duran toptan Pepe ile gol geldi. Bu gol Trabzonspor'u umutlandırdı ancak sonradan oyuna giren Pepe'nin hatası sonucu Al- Musrati, Trabzonspor'un rüyasını bitirirken, kupayı Kartal kaptı...

CEMAL ERSEN (MİLLİYET)
Abdullah hoca finalden nasıl bir çıkarım yapar bilmiyorum ama, Beşiktaş'a ikram ettiği kupanın hesabını oyuncuları değil, bizzat kendi vermeli. Lig yarın bitecek. Son haftaki Ankaragücü maçı sıradan değil, sezonun kaderini belirleyecek. Trabzonspor'u yeni sezonda engelli bir Avrupa yolculuğu bekliyor. Her şey daha erken başlayacak ve takımın motivasyonunu etkileyecek. Neden diye sorgulanacaksa, yanıtını Avcı'ya sormak gerek.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)
Sahaya iyi yayılan Trabzonspor’a karşı topu çabuk çevirerek sürekli aradı. Uğurcan’ın enfes refleksleri Gedson ve Muleka’ya gol izni vermemesine rağmen Ghezzal’ın uzatmalarda gelen penaltısına direnemedi. 2. yarı oyun biraz dengeli başlasa da Beşiktaş gole Gedson’un ekstra çabası, Muleka’nın harika pası ve Salih Uçan’ın güzel kafası ile ulaşarak öne geçti. Abdullah Avcı’nın Pepe ve Trezeguet hamleleri ile Trabzonspor oyunu aldı ve pozisyonlar buldu. Abdullah Avcı hamlesi karşılığını verdi, Pepe golü ama aynı Pepe’nin yaptığı hata Al Musrati’nin golü ile sonuçlanınca kupa da sahibini buldu.

Çaykur Rizespor, Genç Yetenek Dawid Drachal'ı Kadrosuna Katmak Üzere Çaykur Rizespor, Genç Yetenek Dawid Drachal'ı Kadrosuna Katmak Üzere

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ)
Trezeguet girdikten sonra Trabzonspor futbol oynamaya başladı. Abdullah Avcı, 2. yarıya Trezeguet ile neden başlamadı? Oysa Abdullah Avcı böyle finalleri çok iyi oynardı. Bu maçta Avcı da hayal kırıklığı yarattı. Trabzonspor'un bu kadrosu, böylesine savaşan güçlü bir Beşiktaş karşısına son ana kadar savaştı. Ama bu finalde kalite kazandı. 

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM)
Trabzonspor açısından golü bulmasına rağmen çok kötü bir ilk yarıydı. İkinci yarıda Trabzonspor'dan orta sahaya bir hamle bekledim. Çünkü Beşiktaş'ta Al-Musrati oyuna tamamen hükmetti. Trabzonspor orta sahasını tek başına adeta yok saydı. Bordo- Mavililer adına maçın özeti de buydu. Orta sahayı kaybeden maçı da kaybetti. Beşiktaş'ı tebrik ederken maçın hakemi Ali Şansalan… İlk yarıda takdir haklarını tamamen Beşiktaş'tan yana kullandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK