Bekir Aktürk’ün vatan, bayrak ve millet sevdasına şahidiz. Soyadı gibi ak bir Türk’tür. Süreçte stres yaşayan Aktürk’ün kalbi daha fazla dayanmadı. Göğüs ağrısı ile özel bir hastaneye gitti. Başarılı Kalp Damar uzmanı Zeydin Acar tarafından hemen anjiyoya alındı. Aktürk’ün sağlık durumu çok şükür iyi. Şu anda doktorunun tavsiyesi ile bir süre evinde istirahat edecek. Bizler de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kar Esaretinden Kurtardı

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası’nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çoban Murat Akbulut ve yaklaşık bin koyunu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı. Trabzon’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bölgede hayvancılık yapan vatandaşları zor durumda bıraktı. Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası Caferli Obası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapanınca, çobanlık yapan Murat Akbulut yaklaşık bin koyunuyla mahsur kaldı. Akbulut'un yardım çağrısı üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Kar küreme araçları ve iş makineleriyle yollar açılarak Murat Akbulut ve koyunları zarar görmeden kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür eden Murat Akbulut, “Kar yağışının bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. İmdadımıza Hızır gibi yetişen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Allah razı olsun” dedi.

Kucaklaşma Zamanı

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Tolgay Sivrikaya, misafirlerini yoğun şekilde ağırlıyor. Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Bahattin Baştürk ile Şahbazoğlu Faroz Köfte İşletme Müdürü Muammer Seyis, Sivrikaya’yı ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Sivrikaya, “Kucaklaşacağız. Birlikte olacağız. Ben sadece bir neferim” dedi.

T O L G A Y-1

Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Olamaz

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, FETÖ Terör Örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in hayatını kaybetmesi sonrası açıklama yaptı. Suiçmez açıklamasında; “Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur” diyen ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderken, yıllarca FETÖ Terör Örgütüne ve elebaşısının tehlikesine dikkat çektik, dinlemediler, görmediler ve önlem almadılar. Dün de bu düşüncedeydik, yarında bu düşüncede olacağız. FETÖ ve benzeri yapılara karşı verdiğimiz mücadele, yalnızca bir geçmişin değil, aynı zamanda geleceğimizin de mücadelesidir. Bu mücadele, karanlığa karşı aydınlığın mücadelesidir” dedi.

Selman Uzun İstanbul’da
Trabzonlu Ressam Selman Uzun  Ulusal Artnova  sanat fuarına  katıldı. İstanbul Nişantaşı  7 Art Galerinin sanatçısı olarak katıldığı fuara son dönem çalışmaları  nostaljik araç kuşlar, köpekler ve karaca  temalı eserleri sanat sever tarafından yoğun ilgi gördü. Amerikalı iş adamların standına ziyareti sonrası teklif alan sanatçı Selman Uzun yaptığı açıklamada gerek ulusal gerek uluslararası galerilerden çalışmalarına olan ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi.

Muhtarın Anne Acısı Muhtarın Anne Acısı

Bıyık’a Yakın Markaj

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il başkanı Mustafa Bak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bak’ı ziyaret etti. İYİ Parti’den istifa ettikten sonra bağımsız olarak görevine devam eden Bıyık’ı tüm partiler yakın markaja aldı. 28 Ekim’de Ankara’da partisini kuracak. Ağıralioğlu’da Bıyık’ın etrafında. Bıyık, parti konusunda her hangi bir karar vermedi. Şu anda bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini beyan ediyor. Bakalım kimi kıramayacak.

Çebi Çok Sevinçli

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in dünya ile bağını koparmasına çok sevindi. Çebi, “Emperyalistlerin piyonu; Vatan, Millet, Bayrak, Din düşmanı. Sönen ocaklar, kaybedilen canlar. Sadece 15 Temmuz’un değil bir neslin katili. Tarihin en büyük vatan haini  FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ölümü kurtarmayacak hesabı kapanmayacak. Kökünden kazınacak, yok olacak. Yeryüzünde fitne ateşi sönecek. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Aziz şehitlerimize Allah ‘tan rahmet diliyorum” dedi.

Araklı İliç Olmasın

Trabzon’un Araklı ilçesi, son günlerde yaşanan olaylarla sarsılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Araklı Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde meydana gelen gerginliklerin ardından, şimdi de Erikli Yaylası’nda planlanan altın madeni arama çalışmaları ilçede yeni bir huzursuzluğa yol açtı. Sayer Enerji’nin, ÇED süreci henüz tamamlanmadan yaylaya iş makinelerini çıkarması, bölge halkının tepkisini çekti. Yerel halk, bu durumun doğal yaşam ve çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı endişesi taşıyor. Yöre sakinleri, Erikli Yaylası’nın talan edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Erikli yaylası ikinci bir İliç olmasın” şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu ifadeyle, geçmişteki çevresel felaketleri hatırlatıyorlar ve benzer bir durumun yaşanmasına karşı çıkıyorlar.

Balık Uçuşa Geçti

Karadeniz’de hava şartları balıkçıları vurdu, tezgahlarda fiyatlar iki katına çıktı. Trabzon’da balıkçılar olumsuz hava şartları nedeniyle balık fiyatlarında artış yaşandığını dile getirdi. Havanın elverişli olmamasının balıkçıların denize açılmasını etkilediğini kaydeden balıkçılar, son bir haftadır balıkçıların denize açılamadığını ve bu nedenle av yapılamadığını ifade etti. Balıkçıların denize açılamaması nedeniyle balıkların satış fiyatının etkilenirken, tezgahlarda satışa sunulan balık fiyatlarının neredeyse ikiye katlandığı dikkat çekti. Tezgahlarda 50 TL’ye satılan Palamut şimdilerde 220 TL’ye satışa sunuluyor. Trabzonlu vatandaşlar fiyatların bir anda yükseldiğini belirterek, fiyatı fazla bulduklarını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi