Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin: Yatırım Adası'na Destek Çağrısı Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin: Yatırım Adası'na Destek Çağrısı

Soylu, Türkiye'de 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırarak darbe girişimini püskürtmesinin Bolivya için de bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu, yaşanan süreci şu sözlerle açıkladı:

“Emperyalizme karşı iki darbe… 15 Temmuz’daki milli direnişimiz, demokrasiye ve milli iradeye nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdi… Ve dün Bolivya’da yapılmaya çalışılan darbe girişimi için de bir ilham kaynağı ve kurtuluş oldu. Bolivya lideri, milleti sokaklara çağırdı ve darbe girişimi, cesur liderlerle ve milletle beraber püskürtüldü. 15 Temmuz ruhu ve cesareti, tüm dünyada darbelere karşı seçilmişlerin-seçenlerin çıplak elleriyle; silahları ve emperyalizmi yenebileceğinin ispatıdır. Yaşasın demokrasi! Yaşasın Millet! İyi ki varsın Recep Tayyip Erdoğan.”

Soylu'nun bu açıklamaları, 15 Temmuz'daki milli direnişin uluslararası düzeyde etkilerini ve benzer mücadelelere ilham kaynağı olma potansiyelini vurgulamaktadır.

Muhabir: HABER MERKEZİ