Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

Sürmene ilçesinde düğün salonun işleten Erdem Cerrah konuyla ilgili şunları söyledi.” Yakın tarihte toprağa verdiğimiz Kardeşim Ahmet Cerrah’ın ölümünden Sürmene belediye başkanı sorumludur. Kardeşim Ahmet Cerrah Sürmene Arama kurtarma derneğinin başkanlığını yürütmekteydi. Derneğe kalıcı bir yer elde etmek için yıllarca mücadele etmiştir. Hayırsever iş insanları aracılığıyla elde ettiği bazı yapı malzemelerinin sahil yolu kenarında yıllardır  boş duran bir alanda biriktirmişti. Belediye başkan ısrarla bu alanda projesi olduğu belirtmiş malzemelerin oradan alınması gerektiğini söylemiştir. Kardeşim Ahmet Cerrah  ayrıca Sürmene belediyesinde Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları da yapmaktaydı ve belediye çalışanıydı. Sokak hayvanlarını toplamak için belediyeye ait pikap’ ı kullanmaktaydı. Belediye başkanı bu konuda da Kardeşime baskı uygulamıştır. Kardeşim Ahmet Cerrah ‘ın hiçbir sağlık sorunu yoktu. Başkan yaptığı baskılardan dolayı strese girdi yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmiştir.” diye söyleyen Erdem Cerrah Kardeşim Ahmet Cerrah ‘ın yaşadığı bunca baskı sonucu ölümünden sonra belediyeye ait zabıta kulübesi ve bıçak parkı kulübelerinin camlarını kırdım pişman değilim konuyu başka mercilere çekmeğe gerek yok. İçin  Kardeşim Ahmet Cerrah 12 yıl boyunca ve  SÜR-AK için verdiği mücadeleyi devam ettirip adını yaşatmak için mücadeleye devam edeceğim. Konuyla ilgili savcılığa ifademi verdim adli merciler kamu adına gereğinin yapacaklardır.
Başkan açıklık getirdi
Sürmene belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu iddialara bazı düzeltme ve açıklamalar getirdi. Başkan Azizoğlu” Söz konusu alanlar belediyemize ait yerler değildir. Yakın tarihte kaybettiğimiz Belediye çalışanımız ve aynı zamanda Sürmene Arama kurtarma başkanı Ahmet Cerrah ‘ın Sürmene Arama kurtarma derneği için topladığı yapı malzemelerini belediyemize ait arsaya değil herkesin de bildiği Milli Emlak’a ait alana koymuştur. Eğer bu alanda bir şey yapılacaksa ilk olarak Milli emlak tan izin alınmalıdır. Bu mevzu benden önceki dönem belediye başkanı döneminde de devam etmekteydi. Belediye olarak bu alanlarda bir şey yapmak istesem bile bizde kurum olarak milli emlak ile görüşmemiz gerekir. Diğer yandan Ahmet Cerrah Belediye çalışanı bir personelimizdi ve çok çalışkan olduğunu bilmeyen yen yok. İlçemizdeki sokak hayvanlarını toplamak için kendisine bir araç tahsis edilmiştir ve bu Belediyeye ait bir resmi araçtır. Belediye sabah Sekiz akşam Beş çalışma sona erer mesai saatleri dışında belediyeye ait aracı kullanmak hem yasal değil hem de sorumluluk gerektirir. Mesai saatlerinin dışında kaza yaptığını var sayalım bunu vebalini ve cevabını kim nasıl verebilir. Bu konuda kendisini idari amirlerinin uyardığı ve aracı mesai saatlerinde amacı doğrultusunda kullanması kendisine bildirilmişti. Belediye Çalışanımız Ahmet Cerrah sevdiğimiz çalışkan bir personelimizdi Kendisine Allahtan rahmet diliyorum ama adını yaşatmak istemek belediyeye ait yerleri kırmakla olmamalı.  Böyle bir şey yapılacaksa bunu yöntemleri var bir araya gelinir gereği yapılır.
Cemal SANCAK

Kaynak: HABER MERKEZİ