ANILAR YAD EDİLDİ

Eski kemençecileri bir araya getiren Azizoğlu, 70 yıl aradan sonra anıları yad ettiklerini söyledi. Azizoğlu, “Geçmişimizin mirasını gelecek nesillere aktarmak istedik. İnşallah bizden sonraki nesiller de devam ettirir” dedi.


DERS OLMALI
Azizoğlu, Turizm sezonunu da değerlendirerek, “Sürmene’mizde turizmi bıçak ve pide ile yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda sezonda 8 bine yakın otobüs geliyordu. Bir düşüş yaşandı. Turistler ilçemize katkı sağlıyordu. Düşüşü hissettik. Bu bize ders olmalı” diye konuştu.
Bu bize bir ders olmalı
61 KEMENÇEYLE KORTEJ
1954 yılında kemençe korteji yapılmış. Eski kemençecilerimiz birleşerek Zarha bölgesinden Sürmene’ye kemençe korteji gerçekleştirdik. 61 kemençe eşliğinde 70 yıl sonra anıları yad ettik. Bizden sonraki nesiller de devam ettirir inşallah. Vatandaşımı da bizlere eşlik etti. güzel bir anı ve hatıra oldu. 

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!


GELECEĞE AKTARACAĞIZ
2 günlük festival programımız vardı. Yoğun bir katılım oldu. Birbirinden değerli sanatçılarımız sahne aldı. İlçe olarak değerlerimiz var. Coğrafi işaretli bıçak ve pidemiz var. Konaklarımız var. sürmene mimarisine özgü evlerimiz var. güzel program ve çekimler yapıldı. Fotoğraf sanatçılarımız anı ölümsüzleştirdi. Gelecek nesillere aktaracağız. 
KISA SÜREDE HAZIRLIK
Bir ay içerisinde hazırlandık. Önümüzdeki yıl tarihi erkene çekeceğiz ve yılbaşı itibari ile hazırlıklara başlayacağız. Güzel bir festival oldu. Yetiştirebilir miyiz endişesi yaşarken, mükemmel bir hava içerisinde bir festival oldu. 
KEMENÇE ÇALINIP HORON OYNANDI
Horon oynandı, kemençeler çalındı. Huzur içerisinde güzel bir festival oldu. Tekrarını da yapacağız. Önemli olan belediyemizin bütçesinden bir kuruş çıkmadan festivalin gerçekleşmesi. İş insanları ve esnaflarımızın katkıları ile mükemmel bir festival oldu.  Kültür Bakanlığımızın da katkısı oldu. 

DÜŞÜŞ HİSSEDİLDİ
Turizmi bıçak ve pide ile yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda sezonda 8 bine yakın otobüs geliyordu. Bir düşüş yaşandı. Turistler ilçemize katkı sağlıyordu. Düşüşü hissettik. Bu bize bir ders olmalı. Fiyatlarla alakalı bir endişe vardı belki. Daha iyi turist ağırlama noktasında tecrübemiz lazım. Sürmen coğrafya açısından olumsuz lokasyona sahip. Düz arazimiz yok. Turizmle geleceği olan br ilçe. Turizmi daha iyi taşıyacak bir ilçe. Daha yaşanabilir bir Sürmene için turizmi ön planda tutuyoruz. Önümüzdeki yıllar vatandaşımız hissedecek. 
DOLU DOLU GEÇTİ

Belediye başkanlığı görevinde 150 günü geride bıraktık. Dolu dolu geçti. İç yapılaşma ile başladık. Dış yapılaşmayı güçlendirdik. Yerel yönetimlerin hem bütçe hem de araç parkı olarak güçlenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda çalışma yaptık. Ekibimizin refahı bizim için önemliydi. Sosyal belediyecilik yapıyoruz. Vatandaşlarla iç içe olmak zorundayız. Güler yüzlü hızlı ve ivedilikle iş yapma alt yapısındayız. Mesai arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızda mahallerimizde ise muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. 
BEŞİNCİ YILIMIZ AÇILIŞ YILI
Makamda değil sahadayım. Mühendisim, teknik adamım. Sahada projelerin başında çalışarak, ekibimizle o duyguyu yaşıyoruz. İvmemizi daha da artıracağız. Söz verdiğimiz projeler var. takibini yapıyorum. Proje aşamasında temelleri atıldı. Uygulamaya geçerek 3 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Beşinci yılımız açılış yılı olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ