Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber

ASAT Genel Kurulu'nda Alınan Karar CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu'nda alınan zam kararı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında meclis üyelerinin katılımıyla oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu karara ret oyu verdi.

Gündem Maddeleri ve Zam Gerekçeleri Toplantıda, su israfının önüne geçilmesi, su tüketiminin artmasıyla birlikte yapılan yatırım miktarının yüksek olması, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38-50 oranındaki zam ve üretim-dağıtım maliyetlerinin artması gibi nedenlerle 2024 yılı Su Tarifeleri Cetvellerinin güncellenmesi kararlaştırıldı.

Yeni Su Tarifeleri

  • Meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1,83 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı.
  • 20,47 TL olan 6-20 metreküp su fiyatı aynı kaldı.
  • 20 metreküp üzeri 33,56 TL olan birim fiyatı, 21-40 metreküp olarak düzenlenerek 50,34 TL oldu.
  • 40 metreküp üzeri su fiyatı ise 71,93 TL olarak belirlendi.
  • Mesken ve ofislerde 20 metreküpe kadar olan birim fiyatı 20,47 TL olarak kaldı. 20 metreküp üzeri ise 33,56 TL'den yüzde 24 zam yapılarak 71,93 TL oldu.

Başkan Böcek'in Önceki İfadeleri Bu zam kararı, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in seçimlerden kısa süre önce yaptığı 'en ucuz suyu biz kullanıyoruz' propagandasını akıllara getirdi. 4 Şubat'ta yaptığı paylaşımda Böcek, "Antalyalılar Türkiye'nin en ucuz suyunu nasıl mı kullanıyor? Halkçı, çevreci, eşitlikçi ve doğru politikayla her şey mümkün. İşte biz de tam olarak bunu yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Suya yapılan bu büyük zam kararı, önümüzdeki aydan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Kaynak: İNTERNETHABER