600 Noktada İlaçlama Başladı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları kapsamında 600 farklı noktada periyodik ilaçlama başlatıldı. Özellikle fındık, elma, armut, şeftali gibi 300'den fazla bitki türüne zarar veren kahverengi kokarca böceği, bölge tarımına ciddi zararlar veriyor. Böceğin kışlama öncesi sayısının azaltılması için "cezbet-öldür" yöntemi uygulanıyor.

Yomra Yağmura Teslim; Özdil Grup Yolu Kapandı Yomra Yağmura Teslim; Özdil Grup Yolu Kapandı

Fındık Üreticileri İçin Büyük Tehdit
Fındık başta olmak üzere birçok bitkiyi hedef alan kahverengi kokarca, üreticiler için büyük bir ekonomik tehdit oluşturuyor. İlaçlama çalışmaları ile bu zararlıların kontrol altına alınması ve önümüzdeki sezonlardaki zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimi koruma hedefiyle ortak mücadeleye devam ediyor.

Doğal Yaşama Duyarlı Mücadele
Uygulanan ilaçlama yöntemleri, doğal yaşamı en az etkileyecek şekilde tasarlandı. Böylece, hem kimyasal kullanımını azaltarak çevreye duyarlı bir çözüm hedefleniyor hem de tarım ürünlerinin korunması amaçlanıyor.

Başkan Genç’ten Talimat
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in talimatıyla yürütülen mücadele çalışmaları, kahverengi kokarcanın popülasyonunu azaltarak çiftçilerin zararlarını en aza indirmeyi hedefliyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN