Şatıroğlu, “Bu davranışlar hemşehrilerimizin derneklere olan güvenini azalttığı gibi Trabzon’umuza da büyük zarar vermektedir” dedi. Şatıroğlu, şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde hemşehrilerimizin federasyonumuza üye veya üyelik başvurusunda bulunmuş bazı derneklere bilgileri dışında üye yapıldıkları şeklinde yoğun başvuru ve şikayetler almaktayız. Bazı derneklerin üye sayılarını artırarak delege sayısını değiştirmeyi hedefledikleri anlaşılan bu tür çalışmaların federasyonumuz ve mevcut yönetimimizle ilgisi yoktur. 

Büyükşehir Belediyesi'nden 'Çöp Dökme' İddialarına Yanıt Büyükşehir Belediyesi'nden 'Çöp Dökme' İddialarına Yanıt

42D2Cb27 26B6 46A2 Bff2 0Bc31Abb72B8

Bu tür çalışmaları kesinlikle tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz. Kendi semtinde bulunan bir derneğe üye olan hemşehrilerimizin kendisinden imza ve onay alınmadan, bilgisi dışında nerede olduğunu bilmediği bir derneğe üye yapılması ve bilgilerinin paylaşılması suçtur. Hem bu bilgileri paylaşan dernek başkanı ve yönetim kurulu, hem de bu bilgileri alarak kendi derneğine üye yapan dernek başkanı ve yönetim kurulu bu durumdan sorumludur. Hiçbir başvuru formu yokken, kişiden izin alınmadan derneğine üye yapmak, dernek başkanı ve yönetimini bağlayacak ve hapis sürecine kadar gidebilecek çok ciddi bir suçtur. Çünkü dernek üyelikleri, yönetim kurulu imzası ve dernek başkanının e-Devlet şifresi ile gerçekleşmektedir. 

Yukarıda bahsedilen süreci yaşayan ve farklı derneklere üye yapılan hemşehrilerimiz, e-Devlet üzerinden bu dernek üyeliklerinden “Bilgim dışında üye yapıldım” seçeneğini işaretleyerek ayrılabilirler. Bu şekilde üye sayısını artıran dernek yönetimi ve başkanlarımızın, orijinal dernek üyeleri dışında ekledikleri tüm üyelikleri iptal ederek, bilerek veya bilmeyerek yaptıkları bu ciddi hatayı düzeltmelerini kıymetli başkan ve yöneticilerimize tavsiye ediyoruz. Bu tür davranışlar, hemşehrilerimizin derneklere olan güvenini azaltmakta, derneklerimize ve Trabzon’umuza büyük zarar vermektedir.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA