Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı

Etkinlik, kamu kurumlarından teknoloji devlerine, üniversitelerden araştırma enstitülerine kadar geniş bir katılımcı yelpazesi ile dikkat çekti. Toplamda 128 kurumun katılım sağladığı festival, inovatif projelerin sergilendiği bir teknoloji şöleni sundu. Katılımcılar, projelerini geniş bir kitleye tanıtarak yenilikçi fikirleri paylaşma imkanı buldu.

Gümüşhane Üniversitesi’nin Gururu

TEKNOFEST 2024’ün kapanışıyla birlikte, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, etkinliğin kazanımlarına dikkat çekti. Gümüşhane Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Zeybek, şunları söyledi:
“TEKNOFEST, Türkiye’nin teknoloji ve bilim alanındaki gelişimini destekleyen ve gençleri bu alanlarda motive eden çok değerli bir organizasyondur. Üniversitemiz, bu tür etkinliklere katılarak hem kendi projelerini sergileme hem de gençlerimize ilham olma fırsatı yakalıyor. Yüzlerce meraklı ziyaretçinin ilgisi ile takip edilen stantlarımız, bu organizasyona katkımızı ve başarılarımızı bir kez daha gözler önüne serdi. Ayrıca, daha önceki yarışmalarda finale kalan projelerimizin büyük ilgi görmesi de Üniversitemiz için önemli bir kazanımdır.”

Gümüşhane Üniversitesi'nin ve katılımcıların etkinlik boyunca elde ettiği başarılar, TEKNOFEST’in teknoloji dünyasına olan katkısının ne denli büyük olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT