Belediye’den Zararlı ile Topyekun Mücadele

Samsun’un Terme ilçesinde tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı Terme Belediyesi, çiftçilere destek sağlamak amacıyla bin adet feromon tuzak dağıtma kararı aldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Kaymakamlığı'nda düzenlenen Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, bu zararlıya karşı topyekun mücadele edilmesinin önemine değindi.

Rize Belediye Başkanı Metin, Kültür Çarşısı Projesini Yerinde İnceledi Rize Belediye Başkanı Metin, Kültür Çarşısı Projesini Yerinde İnceledi

Çiftçilere 1.250 Tuzak Dağıtılacak

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 250 adet feromon tuzağı dağıtacağına ek olarak, Terme Belediyesi’nin de bin adet feromon tuzak dağıtmasıyla toplamda 1.250 tuzak çiftçilere ulaştırılacak. Başkan Şenol Kul, "Çiftçilerimizin yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kahverengi kokarca zararlısına karşı üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Bu zararlının verdiği zararları en aza indirmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Zararlı Fındık Üreticisini Vurdu

Başkan Kul, özellikle fındık üreticisinin bu yıl kahverengi kokarca zararlısı nedeniyle büyük zarara uğradığını belirtti ve tarımsal üretimi korumak için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurguladı. Ayrıca, Terme’nin bu zararlıdan kurtulması için belediye, bakanlık ve milletvekillerinin birlikte çalıştığını ifade etti.

Kaynak: İHA