Çebi, açıklamasında şunları söyledi: "Bugün, CHP'nin Kandil uzantısı DEM ile birlikte halkı sokağa çekme gayretini dikkatle takip etmekteyiz. Ülkenin çeşitli yerlerinde önceki dün de Rize Fındıklı'da terör sevicilere, Kandil uzantılarına destek girişimi CHP-DEM ortaklığının nişanesi, ayrılmaz birlikteliğinin fotoğrafıdır. Olaylar suiistimal edilmektedir."

Akış'ın terör örgütünü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından yargılandığını belirten Çebi, devletin teröre karşı gereken cevabı verdiğini ifade etti.

Çebi, açıklamasına şöyle devam etti: "PKK üyesi Akış’a mağdur süsü vermeye çalışmak; Türkiye Cumhuriyeti’nin Valisi için, 'Eğer biz bu kentin valisini bu sokakta dolaştırırsak namerdiz' diyenlerle kol kola girmek asla kabul edilemez. Belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir. DEM’de özerklik hayali var. Çünkü belediyeler kanalıyla para trafiği yürütülüyor, terör örgütüne yardım ediliyor."

AK Parti Grup Başkanvekili Saruhan: ‘Talebimiz Kabul Edilmedi’ AK Parti Grup Başkanvekili Saruhan: ‘Talebimiz Kabul Edilmedi’

Son olarak Çebi, "Her daim aziz milletimiz yıkım ittifakına karşı uyanık olmalıdır" diyerek, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan her türlü girişime karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN