Türkiye Sinop'a taşıdığı S-400'lerle atış testleri yapmaya başladı mı? 

Reuters'in bu sabah geçtiği son dakika haberin ardından Sinop'ta öğle saatlerinde çekilen görüntüler dikkat çekti. Görüntülerin S-400'lerin test atışlarına ait olduğu iddia edildi.

Türkiye ABD'nin karşı çıktığı ve yaptırımla tehdit ettiği S-400 hava savunma sistemlerini kutusundan çıkarmış ve test atışı için Sinop'a yerleştirmişti. Bu sabah Reuters son dakika haberi geçerek, "Türkiye'nin bugün Sinop yakınlarında yaklaşık 6 saat sürecek S-400 Hava Savunma Sisteminin radar testi için uçaklara irtifa uyarısında bulunduğunu" duyurmuştu. Testlerde füze atışları da yapılacaktı. İşte Sinop'tan gelen son dakika görüntüler, Türkiye'nin S-400'leri teste başladığının kanıtı olarak gösterildi.
 
Reuters son dakika olarak duyurdu

Türkiye'nin Sinop bölgesinde Navtex ilan etmesi ve Sinop hava sahasının 16-17 Ekim tarihlerinde atış eğitimi için kapalı olacağını duyurması S-400 savunma sistemini test edeceği söylentilerini kuvvetlendirdi. Tüm bu gelişmelerin ışığında Türkiye'nin S-400 füzelerini bugün yaklaşık 6 saat sürecek radar testine sokacağı belirtildi. Reuters Haber Ajansı, gerçekleşecek testin Sinop yakınlarda olacağını ve füze atışı yapılacağını yazdı.

Atış testleri ilk kez yapılıyor

Türkiye, 2017 yılında Rusya ile S-400 anlaşmasını imzaladı. 2,5 milyar dolar değerindeki ilk parti (dört füze bataryası) geçen yıl Türkiye'ye ulaştı. Daha önce radar testleri yapılan füzelerin atış testleri bir ilk olacak.