Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT Spor'a verdiği röportajda Türk futbolunun geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, futbolun eğlence, dostluk ve kardeşliğe hizmet etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ligde şampiyon olan takım başarılı oluyor, şampiyon olmayan başarısız olmuyor." dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu, UEFA yetkilileriyle görüşmeler yaptığını ve büyük olasılıkla Şampiyonlar Ligi kura çekiminde Monaco'da bulunacağını belirtti. "UEFA MHK Başkanı ile de bir toplantımız var. Burada genç hakemlerimize daha iyi eğitim sağlayacak eğitmenlerin isimlerini hazırlıyorlar," diyerek, Türk hakemlerin gelişimine verdikleri önemi vurguladı.

Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı

Hacıosmanoğlu, Türk futbolunda güven ortamını sağlamak ve kulüplerin gelirlerini artırmak amacıyla, saha içinde rekabet, saha dışında ise işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti. "Futbolun marka değerini yukarıya çıkarırsak, kulüplerimiz bugün aldıklarının 10 katını kazanabilir," sözleriyle Türk futbolunun potansiyeline dikkat çekti.

Bu açıklamalar, Türk futbolunun uluslararası arenada daha sağlam adımlar atması ve marka değerini yükseltmesi yönünde atılan adımların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: MYNET