Hamit Altıntop etkisi: Oğuz Çetin dönemi sona erdi

TFF’de bir süredir devam eden "Hamit Altıntop temizliği" kapsamında önemli bir adım atıldı ve Gelişim Direktörü Oğuz Çetin’in görevine son verildi. Yerine, Manchester City altyapısında görev yapan Mustafa Alper Avcı atandı. Bu operasyon, aylar önce Fotospor tarafından duyurulmuştu.

Genç takımlarda deneyim kazandı

Avcı, kariyerine Manchester City’nin U-15 takımının başında devam ediyordu. Türkiye’den ayrıldıktan sonra İngiltere’de Chorley ve Port Vale gibi takımlarda genç oyuncularla çalıştı. Genç yeteneklerin gelişimi konusunda elde ettiği tecrübeyle dikkat çeken Avcı, şimdi TFF’nin gelişim projelerini yönetecek.

Bordo-Mavili Dev Adamlar, Finalspor Karşısında Moral Arıyor! Bordo-Mavili Dev Adamlar, Finalspor Karşısında Moral Arıyor!

Galatasaray ve Fenerbahçe ile başlayan kariyer

18 Ağustos 1981 doğumlu Mustafa Alper Avcı, antrenörlük kariyerine 2004’te Galatasaray’da başladı. 2005’te Fenerbahçe altyapısında görev aldı. Kariyeri boyunca Başakşehir, Konyaspor, Altay ve Akhisar Belediyespor’da yardımcı antrenörlük yaptı. 2017 yılında UEFA Pro Lisansı aldıktan sonra Altay ve 1922 Konyaspor gibi takımlarda teknik direktör olarak görev aldı.

Eski röportajındaki sözleri yeniden gündemde

Avcı’nın TFF Gelişim Direktörü olarak atanması, geçen yıl verdiği bir röportajda dile getirdiği sözlerin yeniden hatırlanmasına neden oldu. Avcı, City Group’un Türkiye, Finlandiya ve Kore'de kulüpler satın alma planlarına değinmiş ve böyle bir girişimin Türkiye’de örnek bir model oluşturabileceğini belirtmişti. Bu sözler, futbol kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Riva’da kritik toplantı

TFF’nin Riva tesislerinde dün sabah saatlerinde gerçekleşen ve TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ı ağırladığı toplantıda, Avcı’nın atamasının ve City Group’un planlarının gündeme gelip gelmediği ise bilinmiyor.

Kaynak: TFF