Görevden Almalar ve İstifalar

Bir önceki Başkan Mehmet Büyükekşi döneminde Genel Sekreter Yardımcısı olan Mustafa Aztopal’ın istifasını verdiği belirtilirken, yeni dönemde TFF'de önemli görev değişiklikleri bekleniyor.

Abdullah Ayaz Kimdir?

Trabzonspor, Bellona Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı Trabzonspor, Bellona Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı

1 Şubat 1981’de Trabzon’da doğan Abdullah Ayaz, ilk öğrenimini Üsküdar Selimiye İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini ise Burhan Felek Lisesi’nde tamamladı. 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Ayaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine devam eden Ayaz, evlidir.

Sosyal Sorumluluk ve Mesleki Görevler

Ayaz, sosyal sorumluluk bağlamında çeşitli mesleki, eğitim, spor, sağlık, kültür ve sosyal yardım alanındaki sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bunlardan bazıları:

  • Mimarlar Odası
  • Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Trabzonspor Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Trabzonspor Basketbol Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı
  • İ.B.B. Gençlik Meclisi Kurucu Üyeliği ve Şehir Kentlilik Bilinci Komisyonu Başkanlığı

Siyasi ve Belediyecilik Görevleri

2002 yılından itibaren siyasi çalışmalarda bulunan Ayaz, AK Parti Yeditepe Üniversitesi Başkanlığı ve AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. 2009 yerel seçimlerinden sonra ise Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Üsküdar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni olarak görev yaptı.

Yeni Göreve Başlıyor

Gazeteci Tahir Kum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Trabzonlu Abdullah Ayaz'ın TFF’de Genel Sekreterlik görevine başlayacağını duyurdu. TFF’deki bu yeni yapılanma, Türk futbolunun geleceği için önemli değişiklikler getirecek gibi görünüyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN