Acil İniş Kararı

Türk Hava Yolları’na (THY) ait TK204 sefer sayılı uçak, Seattle-İstanbul seferini gerçekleştirdiği sırada Kaptan Pilot İlçehin Pehlivan’ın baygınlık geçirmesi üzerine acil iniş kararı aldı. Kabin ekibi ve uçakta bulunan doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kaptanın durumu kötüleşti. Kaptan Pehlivan, inişten önce hayatını kaybetti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada, "Pilotumuz İlçehin Pehlivan, ne yazık ki inişten önce hayatını kaybetti. Uçağımız güvenli bir şekilde New York JFK Havalimanı'na indi. Yolcuların yurda dönüşleri için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

İki genç kızı katletmişti! Hangi gruba üye olduğu açıklandı İki genç kızı katletmişti! Hangi gruba üye olduğu açıklandı

59 Yaşında Ani Vefat

2007 yılından bu yana THY'de görev yapan Kaptan Pilot İlçehin Pehlivan, 59 yaşında ve deneyimli bir pilottu. Üstün, Pehlivan'ın en son sağlık muayenesinin 08 Mart 2024’te gerçekleştirildiğini ve herhangi bir sağlık sorununun tespit edilmediğini belirtti.

Türk Hava Yolları’ndan Taziye Mesajı

THY ailesi, Kaptan İlçehin Pehlivan’ın ani vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. "Türk Hava Yolları ailesi olarak, kaptanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına sabır diliyoruz" denildi. Yolcuların güvenli bir şekilde New York’a iniş yaptığı ve yurda dönüş planlamalarının hızla yapıldığı da açıklandı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY