Trabzon Heyeti Büyükelçilikte Ağırlandı

Trabzon’dan gelen heyet, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te çeşitli iş birlikleri geliştirmek üzere bir dizi temaslarda bulundu. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği’ne düzenlenen ziyarette, Büyükelçi Ali Kaan Orbay heyeti sıcak bir şekilde karşıladı.

Ziyarete, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin Batum Konsolosu Adnan Altay Altınörs ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da katıldı. Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Tabip Odası Başkanı Mehmet Duman ve Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahsen Aydın’ın da yer aldığı heyet, çeşitli projeleri görüşmek üzere bir araya geldi.


Turizm ve Ticarette Yeni Ufuklar Açılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ziyaretin stratejik önemine vurgu yaparak, "Trabzon ve Tiflis arasındaki tarihi ve kültürel bağların daha da güçlenmesi için bu ziyareti gerçekleştirdik. Turizmden ticarete birçok alanda iş birliğimizi ilerleteceğiz. Büyükelçiliğimizin desteğiyle karşılıklı ilişkilerimizi daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Büyükelçilikten Destek Mesajı

Büyükelçi Ali Kaan Orbay da Trabzon heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Orbay, "Trabzon ve Tiflis arasındaki bağların güçlenmesi, hem turizm hem de ticarette her iki taraf için büyük fırsatlar yaratacak. Büyükelçilik olarak bu süreçte her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Yenidoğan Bebek Çetesi’nin Peşindeyim! İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Yenidoğan Bebek Çetesi’nin Peşindeyim!

Heyet ve Büyükelçilik yetkilileri, ilerleyen dönemde daha fazla proje geliştirmek ve ilişkileri derinleştirmek için iş birliği içinde olma konusunda mutabık kaldı.

Muhabir: AYŞE SANCAK