14 Ekim sabahı Tiflis’ten Trabzon’a ilk uçak 25 yılın ardından geldi. O uçakta TAKA Gazetesi İcra kurulu başkanı Zeki Sancak ile birlikte takagazete.com.tr internet sitemizin yazı işleri müdürü Birol Sancak da vardı. 17 Ekim’de ise Trabzon protokolü Tiflis’e gitti. Bu sabah 08.00’de havalanan uçakla da kente geldiler. Tiflis’in sağlık, ticaret ve sosyal yapısını 4 gün süreyle gözlemdiler.

Yomra’ya Müjde

Değerli okurlar, Trabzon’un Yomra ilçesinde Varlıbaş ailesi tarafından sanayi sitesi yapılacaktı. 7 Şubat 2018’de ‘Trabzon’a 300 milyon TL’lik sanayi sitesi yapılacak’ müjdesi ile kentteki yıldızlı bir otelde tanıtım toplantısı düzenlenmiş, tüm protokolde toplantıya katılmıştı. Aradan geçen 6 yılda sanayi sitesinde bazı aksamalar oldu. Süreç istendiği gibi işlemedi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Sanayi sitesini gündeme aldı. Bazalt Betonun sahibi Fethi Gümrükçü ile İstanbul’a gitti. Varlıbaş’ın sahibi Süleyman Varlıbaş’la görüşüldü ve anlaşıldı. Yomra Sanayi Sitesi Bazalt Beton ve Varlıbaş işbirliğinde yakın zamanda tamamlanacak. TAKA Gazetesi de müjdeli haberi, ‘Lojistiğin kuruluşu Yomra’nın kurtuluşu’ başlığı ile okurlarına duyurdu. Sanayi sitesi Trabzon’a şimdiden hayırlı olsun.

Gözümüz üzerinizde! Gözümüz üzerinizde!

Görev Belediyelerde

Kıymetli okurlar, Trabzon’a ve Trabzonspor’a büyük önem veren isimler vardı. Onlar şehrin efsaneleri olmuştu. Şu anda aramızdan ayrıldılar. Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Trabzonspor’un kurucu başkanı Ali Osman Ulusoy, Şamil Ekinci, Mehmet Ali Yılmaz, Orhan Karakullukçu ve Salih Erdem’den bahsediyoruz. Şehir için hepsi birer efsane oldu. Kentte iz bıraktılar. Gönüllere girdiler. TAKA Gazetesi olarak ‘Efsaneleri yaşatalım’ başlığı ile sür manşetten haber yaptık. ‘Onlar Trabzonspor’da sefa sürmedi, külfeti sırtlarında taşıdılar’ dedik. İsimleri şehrin cadde ve sokaklarına verilerek nesilden nesile aktarılabilir. Şimdi görev belediyelerde. Sizler bu efsanelerin ismini yaşatmak için bir adım atmalısınız.

Ekipler 24 Saat Görevde

Sevgili okurlar, Trabzon’da bu sene kış beklenenden erken geldi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaşan noktalar da oldu. Yollar kapandı. Ulaşım aksadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri olumsuzluk olmaması için 24 saat görev bilinci ile çalışmalara başladı. Sorumluluk sahası olduğu bölgelerde iş makineleri ile yolları açtılar. Özellikle Hayrat ve Şalpazarı ilçelerinde makineler gece gündüz stop etmeden çalıştı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine sorumlulukları için teşekkür ediyor, emekçilere hayırlı görevler diliyoruz.

Ertuğrul Doğan Rüzgarı

Değerli Okurlar, Trabzonspor kulüp başkanı Ertuğrul Doğan, Aralık kongresi öncesinde Şehirde  müthiş bir hava estirdi. Sivil toplum örgütlerinden basın mensuplarına kadar herkesi ziyaret etti, KTÜ’de öğrencilerin sorularını cevapladı ve basın toplantısı da düzenledi. Trabzonspor’un 8 milyar TL olduğu iddia edilen borcunun 3 milyar 150 milyon TL olduğunu açıkladı ve bu borcu da eritmek istediklerini söyledi. Başkan Doğan, moralli olarak gittiği Başakşehir maçından da son dakika golü ile moralli çıktı. Trabzonspor 1-0 kazandı ve tırmanışını sürdürdü. Yahya Karabina, Servet Özkara ve Salih Bıyık’tan oluşan spor servisi Trabzonspor’daki tüm gelişmeleri dakika, dakika takip etti ve sizlere aktardılar.

MUTLU HAFTALAR TAKA

Muhabir: HABER MERKEZİ