GAC Aion ile İş Birliği

Türkiye'nin yerli otomobil üreticisi Togg ile Çinli elektrikli araç devi GAC Aion, elektrikli araç üretimi konusunda iş birliği yapabilir. Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye gelerek yatırım görüşmeleri gerçekleştiren GAC Group CEO'su Feng Xingya, önümüzdeki günlerde tekrar Türkiye'ye gelip Togg ile görüşmelerde bulunacak.

Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi

Resmi Açıklama ve Planlar

Reuters'a konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, GAC ile Togg arasında üretim iş birliğini görüşmek üzere bu ay GAC CEO'sunun Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Feng Xingya, daha önce Eylül 2023'te Türkiye'yi ziyaret ederek Toyota Türkiye ve Huawei'ye görüşmelerde bulunmuştu. GAC Aion'un Avrupa ve Orta Doğu bölgesine yönelik bir üretim üssü oluşturma projesi olduğu biliniyor.


GAC Aion'un Küresel Açılımı

Yakın zamanda yeni nesil otomobili Aion V'yi tanıtan GAC, Tayvan'da inşa ettiği fabrikada Temmuz ortasında üretime başlamayı planlıyor. Türkiye'de fabrika kurma hazırlıkları yapan BYD gibi büyük rakiplerinin yurtdışı faaliyetlerini genişletmesi, GAC Aion'un küresel açılım projesini durma noktasına getirmişti. Ancak, Togg ile olası bir iş birliği, bu projeyi yeniden canlandırabilir.


Türkiye İçin Yeni Bir Dönem

Togg ve GAC Aion arasındaki bu iş birliği, Türkiye otomotiv dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir. Elektrikli araç üretimi konusunda önemli bir adım olan bu iş birliği, hem Türkiye'nin otomotiv sektörüne hem de GAC Aion'un küresel pazardaki konumuna büyük katkı sağlayabilir.

Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg, bu iş birliği sayesinde hem üretim kapasitesini artırabilir hem de GAC Aion'un teknolojik altyapısından faydalanarak elektrikli araç sektöründe rekabet gücünü artırabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ