Çiftçilerle buluştu
Başkan Karagöl, Toprak Mahsulleri Ofisi'nde fındık teslimatı yapan çiftçileri ziyaret ederek fındık üretiminin önemine dikkat çekti. Canik Dağları'nın eteklerinde yapılan fındık üretiminin, ilçe ekonomisi için kritik bir yer tuttuğunu vurguladı. Erbaa, 3 bin hektarlık bir alanda fındık yetiştiren yaklaşık 2 bin çiftçiye ev sahipliği yapıyor. 215 rakımdan 1300 rakıma kadar farklı çeşit ve türde fındık üretiliyor.

Tokat'ın fındık üretiminde yeni yüzü
Ertuğrul Karagöl, Tokat'ın fındık üretiminde sahil dışında önemli bir yer edindiğini belirtti. “Fındık denilince herkesin aklına Karadeniz sahili geliyor, ancak artık sahilin dışında da bu üretim ciddi anlamda yapılıyor,” dedi. Erbaa’nın yıllık 4 bin tona yakın fındık üretimi ile Tokat’ı fındık üreten iller arasında yer almasını sağladığını vurguladı.

Ekonomik katkı ve tarımsal zenginlik
Fındığın ilçe ekonomisine yıllık katkısının 500 milyon lira olduğunu dile getiren Başkan Karagöl, Erbaa'nın tarımsal zenginliklerinin yanında fındığın da bu potansiyele katkıda bulunduğunu ifade etti. “Tokat’ta fındık üretimi olduğunu öğrenince insanlar şaşırıyor, ama biz bu geleneği sürdürerek Tokat'ı fındık üreten iller listesine dahil etmiş oluyoruz,” diye ekledi.

Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı

Kaynak: DHA