Çömlekçi konutları ile birlikte satışa sunulacak olan Bahçecik konutlarında da hak sahiplerine verilecek dükkanlar ve evler belirlendi. Ancak Bahçecikte evi olan dükkanı olan insanlar  7 milyon TL’den başlayan fiyatlarla ne yapacaklarını da şaşırdılar. TOKİ’deki değerlendirmede en fazla 3 milyon TL’ye kadar çıkan evlerin rahiç bedelleri 7 milyon TL ve yukarısı olarak belirlenen evlerden ve işyerlerinden almaya yetmiyor. Tamam geri kalanını taksitle verecek olanlar var. Fakat bugün inşaat sektöründe yaşanan fiyat artışları sebebiyle taksitlerin zaman içinde yaratacağı ve ödenmesinin mümkün olmaktan çıkacağı endişesi de var. Bahçecik evlerini hangi yüklenici yaptı ise mükemmel mimari ve işçilik yaptı. Ev değil konak. Fakat oradan  çıkan ailelerin lükse bakacak zamanı yok. Onlar önce evlerini sonra dükkanlarını istiyorlar.

KÖFTECİ ÇITAYI AŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Köfteci Ali Baba’da köfte yedi. Köftecinin önünde oturarak bir süre de sohbet eden Uraloğlu, mahallenin köftecisine hayran kaldı. Sosyal Medya Fenomeni Semih Öztürk, Uraloğlu’na çağrı yaparak, “Sayın bakanım bir dahaki sefere Arnavut Kaldırımlarında Arnavut ciğerini birlikte yiyelim” dedi.

NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, göreve geldiği ilk günden bu yana sadece işine odaklanmış durumda. Bir bakıyoruz Ankara’da, bir bakıyoruz Trabzon’da heyelan bölgesinde. Şehrin her noktasında. Polemiğe girmeden sadece hizmet ediyor şehrine. Ancak bir kesim var. Bu durumdan rahatsız. Sürekli Başkan Genç’i polemiklerin içine çekmeye çalışıyor. Genç ise gayet sakin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Genç’in eleştirilere açık olduğunu biliyoruz. Ancak bu tür gereksiz polemikler sadece laf kalabalığı oluşturur. Başkan Genç, bu tür polemikleri dikkate almamakta haklı. Bir kez daha hatırlatalım Trabzon’un hizmete ihtiyacı var gereksiz polemiklere değil.

BULUT’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AK Parti eski milletvekili Salih Cora, iş adamları Cemil Yılmaz, Adnan Bayram, Erol Birsen, Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcılığına atanan hemşerimiz Ömer Bulut’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar dilediler.

ERDEM TBMM’DE

Beşikdüzü Belediye Başkanı CHP’li Cahit Erdem İYİ Parti Trabzon milletvekili Yavuz Aydın‘ı ziyaret ederek ilçenin sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

ARAKLI OKUYACAK

Araklı belediye başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek ilçede tam kapsamlı kütüphane kurulması konusunda desteklerini istedi.

ORTAHİSAR’A KİM GELECEK?

Trabzon Ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi, Koordinatör olarak ilçe başkanlığına veda ediyor. Peki, ilçe başkanı olarak kim belirlenecek? Adı geçen isimler, Son seçimin milletvekili 6. sıra adayı Zafer Ofluoğlu, Hayati Yavuz, İskender Kara. Ancak, eski il başkan vekillerinden Hasan Dilekoğlu’nun il başkan adaylığına hazırlandığı, Genel merkez tarafından Ortahisar’a yönlendirilebileceği de konuşuluyor.

TAKA Gazetesi olarak, Artık Gerçekten Yeter TAKA Gazetesi olarak, Artık Gerçekten Yeter

NUHOĞLU’NA ZİYARET

Trabzon’da lojistik firması sahibi Abdullah Özer, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanlığı görevindeyken yönetim kurulu üyeliğinde yer aldığı Çetin Nuhoğlu’nu İstanbul’daki ofisinde ziyaret etti. Nuhoğlu’nu, yakın dostu ABC Lojistik sahibi Ergun Bilen ile ziyaret eden Özer, “Her daim maddi manevi desteği ile yanımda olan sayın Çetin Nuhoğlu başkanımı can dostum Ergun Bilen’le ziyaret ederek hasbihâl eyledik” dedi.

TÜRKİYE’DE NELER OLUYOR?

İstanbul Fatihte 19 yaşında olan iki genç kızı canice katleden Semih Çelik olayın ardından intihar etti. Kılınan cenaze namazının ardından iki genç kızda toprağa verildi.  Geride acılı anne, baba ve kardeşler kaldı.  Ülkenin gündemine oturan katliamın ardından tartışmalar devam ediyor.  Olay sonrası ortaya çıkan bir detaylar ise tartışmaları sürdürüyor.  Kafası kesilerek surlardan aşağıya atılan İkbal Uzuner’e cani Semih Çelik’in takıntılı olduğu ve sırf bu yüzden ailenin kızlarını liseden açık öğretime aldığı öğrenildi. Kızlarını sadece 30 dakika yalnız bıraktıklarında, caninin katliamı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.  Bunun yanında ailenin defalarca Semih Çelik ile ilgili şikayette bulunduğu ve genç kızı tehdit eden Çelenk’in , “seni bugün öldürecektim aslında” adlı bir video çektiği belirlendi. İkbal Uzuner’in küçük kardeşinin cenazede “Benim bir tane ablam var” diyerek haykırması yüreklerimizi bir kez daha dağladı. Daha kaç annenin, babanın, kardeşin canı yanacak. Kaç genç kız evinden dışarı çıktığında ortada hiçbir sebep yokken madde bağımlısı bir takıntılı psikopat yüzünden canice katledilecek. Çözüm olmuyor, ders çıkartamıyoruz! Bu olaylar gerçekten yürek parçalayıcı ve toplumda derin yaralar açıyor.  Genç kızların can güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması gerekiyor. Önleyici yasaların güçlendirilmesi ve psikiyatrik destek sisteminin yaygınlaştırılması, bu tür trajedilerin önüne geçmek için kritik.

Kaynak: HABER MERKEZİ