Beş yıldır hiçbir karşılık beklemeden fabrikanın denetlemesini yaptıklarını belirten Beşel, “Tonya’mızın malı olan süt fabrikası, gelirlerin giderleri karşılamaması nedeniyle üretime ara vermek zorunda kaldı. Yağdan, peynirden anlamam ama fabrikanın gidişatını izledik, öğrendik. Üretim durduruldu ama fabrika kapanmadı; sorunlar çözülene kadar ara verildi,” dedi.

"İğneyle Kuyu Kazdık"

MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

Beşel, fabrikanın bilançolarının sürekli zararla kapandığını ve her ay açık verdiğini belirterek, “2019’da alınan süt miktarı günlük 3 tona kadar düştü. Fabrikanın düze çıkabilmesi için en az 10 ton süt alınması gerektiğini söyledim. Denetim kurulu başkanlığına seçildikten sonra fabrikanın gelir ve giderlerini kalem kalem kaydettim. Sorunun çözülmesi için üretime ara verme kararı aldık,” ifadelerini kullandı.

"Hesaplar Ortada, Fabrika Tonyalıların Sorumluluğunda"

Osman Beşel, fabrikada suistimal olmadığını ve tüm hesapların kayıt altında olduğunu vurguladı. Beşel, “Benim dönemimde 5 kongre yapıldı ancak kimse yönetime aday olmadı. Çekişmeler fabrikaya ve Tonya’ya zarar verir. Bu, Tonyalıların yadigarına sahip çıkma meselesidir. Siyasiler değil, Tonyalılar sahip çıkmalı,” diyerek fabrikanın geleceği için toplumsal sorumluluk çağrısında bulundu.

Muhabir: BİROL SANCAK