GELEN HAYRAN OLUYOR
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Cumhuriyet Savcısı Elif Canbaz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarların katıldığı şenlikte, Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Karagüzel, “2006 yılından beri düzenlediğimiz geleneksel Tonya Zere Yaylası Karabdal Şenliğimizin 17.sini icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şenliğimizin amacı, yöremiz ve çevremiz halkıyla birlik ve beraberliğimizi sergilemek, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı geliştirmek, uzakları yakına getirmek, geleneklerimizi yaşatmak ve güzel bir gün geçirmektir. Bu alan Dünyanın en güzel doğa yapısına sahip yerlerden bir tanesidir. Yaylamızın çevresini kaplayan ormanıyla, içinden akan deresiyle ve binlerce kişiye sunduğu doğal piknik alanıyla misafirlere kendisini hayran bırakmaktadır. Bu  alanı korumak ve kollamak hepimizin görevi olması gerek. Şenliğimize katılan herkese iyi eğlenceler dilerken şenliğimize katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, Tonya Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel’e, sponsorlarımıza ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor


DOĞA İLE BULUŞTUK
Derneğin kurucusu iş insanı Mehmet Arslan, “Tonya kültürel mirasının ve folklorunun yaşatılması, kadimden beri süregelen yayla ve doğa ile insanımızın buluşması, coşkuyla bu kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir etkinlik oldu” diye konuştu.
 TONYA’MIZ BAŞKA GÜZEL
Belediye Başkanı Osman Beşel’de “17.'si gerçekleştirilen Zere Yayla Şenliği’nin birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımızı böylesine güzel, tam bir doğa cenneti olan yaylalarımızı görmeye davet ediyorum. Karadeniz Bölgesi’nin her tarafı güzeldir. Ancak Tonya’mız ve yaylalarımız bir başka güzeldir” ifadesine yer verdi.  Sunuculuğunu, Tosun Paşa’nın yaptığı şenlikte daha sonra ağalık yarışması yapıldı ve işadamı Adem Sinan Zere Yayla Ağası seçildi. Gün boyu devam eden şenlikte Karadeniz Bölgesi’nin sevilen sanatçıları Efe Karagüzel, Cesi, Yaylacı, İsmail Cumhur, Yeşim Çivelek,  Hasan Yavuz, Hamit Ergün, Rahman Durmuş, Ramazan Beşel, Şahin Bektaş, Abdulbekir Güven, Emre Özderim sahne alarak yaylacılara eğlenceli saatler yaşattılar.

Muhabir: AYTEKİN AKAY