Süt ve süt ürünlerinin üretildiği fabrikasına kilit vuran Tonya'nın tereyağı festivali yapması tepki çekti
FABRİKA NE ZAMAN AÇILACAK
Trabzon’un Tonya İlçesinde bir süre önce kapatılan Tonya Süt Kooperatifi Fabrikasının yeniden açılıp açılmayacağı netlik kazanmazken, ilçede hafta sonu, davullu, zurnalı, sazlı sözlü tereyağı festivalinin 2 Milyon TL’ye yaklaşan maliyeti dudak uçuklattı. Festival sonrası Tonyalılar, harcanan paranın fabrikayı açabileceğini söyleyerek sitem etti.  
KAPANIŞ FESTİVALİ
CHP Tonya ilçe başkanı Şüayib Aydın, “Fabrikanın kapanışının festivalini yaparak, bayram ettiler. Süt fabrikası yokken gereksiz bir festivaldi. Milletimizde kemençeden bıktı. Adı kültür festivali ama kültürle yakından uzaktan alakası yok. Sadece reklam ve eğlence. Festivale harcanan para fabrikaya bir nebze de olsa katkı sağlayabilirdi” dedi. 

Trabzon’un Tonya İlçesinde bir süre önce kapatılan Tonya Süt Kooperatifi Fabrikasının yeniden açılıp açılmayacağı netlik kazanmadı. Tonya’da ise hafta sonu, davullu, zurnalı, sazlı sözlü tereyağı festivali yapıldı. Festivalde tereyağları tanıtıldı, konserler verildi. Tonya halkı ise endişeli bir şekilde kendilerine ait olan fabrikanın ne zaman açılacağını merak ettiler. 

Trabzon’un Gururu: Yılın Çırağı Gülhanım Başaran’a Ziyaret Trabzon’un Gururu: Yılın Çırağı Gülhanım Başaran’a Ziyaret

Tonya halkı, festival için sponsorlardan toplanan paraların, maddi imkansızlıklar nedeni ile kapatılan fabrikaya fon olarak aktarılması ile fabrikanın açılabileceğini ifade ettiler. Tonya halkı, “Tonya Süt Kooperatifi kapalı kaldığı müddetçe biz de sütlerimizi Vakfıkebir’deki fabrikalara satacağız. Orada yapılan yağlar da Tonya Tereyağı olmayacak” dediler. Tonyalı üreticiler, “Mahalle yanıyor, festival adı altında saç tarama derdine düşülmüş. Burada önemli olan yangının söndürülmesi. Yiğit düştüğü yerden kalkacaktır. Fabrikamız geçmişte de zorluklar yaşadı. Yakın zamanda da yeniden açılacaktır. Biz ürettiğimiz sütlerden ya kendimiz yağ yapıp elden satarız ya da fabrikalara götürürüz. Tonya’mıza yazık olmasın fabrikamız yeniden açılsın. Bu fabrika tüm Tonya’nındır” diye konuştular. 
SADECE REKLAM
CHP Tonya ilçe başkanı Şüayib Aydın, “Fabrikanın kapanışının festivalini yaptılar. Bayram ettiler. Fabrika kapalıyken bu gereksizdi. Milletimizde kemençeden bıktı. Ülkemizin ve Tonya’nın bu kadar sorunu varken sabah akşam kemençe gereksiz. Adı kültür festivali ama kültürle yakından uzaktan alakası yok. Sadece reklam ve eğlence. Festivale harcanan para fabrikaya bir nebze de olsa katkı sağlayabilirdi” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN