Samsun Çiftlik Caddesi’nde Aydınlatma Çalışmaları Tamamlandı! Samsun Çiftlik Caddesi’nde Aydınlatma Çalışmaları Tamamlandı!

117.532 Kişi Trabzon Akvaryumu Ziyaret Etti
Başkan Kaya, Haziran-Ağustos 2024 döneminde 60.158 yerli ve 29.665 yabancı turistin Trabzon Akvaryum’u ziyaret ettiğini söyledi. Akvaryum çıkışında yer alan Kuş Parkı ise 27.709 ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçilerin, deniz ve okyanus yaşamını yakından deneyimleme fırsatı bulduğu bu merkez, hem çocuklar hem de yetişkinler için büyük ilgi görüyor.

"Turizmin Gözbebeği"
Başkan Kaya, Trabzon Akvaryum’un, Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi bölgenin önemli turizm noktaları arasında yer aldığını ve her geçen gün daha fazla tanındığını belirtti. Çeşitli etkinliklerle ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kaya, “Akvaryum, Trabzon turizminin gözbebeği haline geldi,” dedi.

Trabzon Ekonomisine Katkı
Turizmin Trabzon ekonomisi için büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Kaya, şehrin ekonomik gelişimini sürdürülebilir turizmle destekleyeceklerini belirtti. "Turizmin 12 aya yayılması, Trabzon halkına ve ekonomisine olumlu katkılar sağlayacaktır," diyerek, bu alandaki yeni projelerin yakında hayata geçirileceğini müjdeledi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN