Trabzon’un Araklı ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, Araklı-Bayburt kara yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Sel suları nedeniyle park halindeki araçlar suya gömülürken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yollarda su tahliyesi ve temizlik çalışmalarına başladı. Karayolları ekiplerinin yoğun çabası sonucunda Araklı-Bayburt kara yolu, tek yönlü olarak trafiğe açıldı. Ekipler, yolun tamamen ulaşıma açılması ve çevredeki su baskınlarının giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Araklı'yı Sağanak Vurdu! Su Baskınları ve Heyelan Tehlikesi Büyüyor Araklı'yı Sağanak Vurdu! Su Baskınları ve Heyelan Tehlikesi Büyüyor

Yetkililer, olayda can kaybının yaşanmadığını bildirirken, tüm hastaların acil olarak çevredeki hastanelere sevk edildiği belirtildi. Sel nedeniyle hastanenin acil servisinde de ciddi hasar oluştu. Ekipler hastanenin tahliyesini ve güvenliğini sağlamak için yoğun bir çalışma başlattı. Felaketin etkisiyle bölgede çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Muhabir: BİROL SANCAK /TUĞBA ÖZTÜRK