Nasrallah’tan Sonrası Ne olur? Nasrallah’tan Sonrası Ne olur?

Trabzon basınının önemli isimlerinden Ali Savaş, Trabzon Öğretmen Okulu mezunu olmasına rağmen öğretmenlik yapmadı. 1980'lerin başında Karadeniz Gazetesi'nde spor muhabirliğiyle mesleğe adım atan Savaş, hem muhabir olarak hem de gazetenin haber merkezine danışmanlık yaparak katkıda bulundu.
Hep Öğretti Ali Savaş, yıllar içinde Karadeniz Gazetesi'ne alınacak yeni muhabirleri sınavdan geçirip onların gazeteci olup olmayacağına karar veriyordu. Hem Şamil Ekinci hem de rahmetli Mehmet Ali Yılmaz'ın takdirini kazanmıştı. Bir dönem Gökkuşağı radyosunda program yaparken, uzun yıllar Karadeniz Gazetesi'nde "Ağa Takılanlar" bölümünü yazdı. Spor dünyasında bir marka haline gelen Savaş, iyi gazetecilik yapanları ilk arayan kişi olurdu.
Kulis Haberlerine Bayılırdı Ancak Ali Savaş, haber ve yorum yazmasına rağmen uzun süre gazeteci sayılmadı ve tam 35 yıl Gazeteciler Cemiyeti'ne üye yapılmadı. Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut'un cemiyet başkanlığında ise Ali Savaş'ın gazeteci olduğuna karar verildi ve 32 meslektaşıyla birlikte Cemiyete üye yapıldı. Yazılı basında internete geçişte de etkili olan Savaş, Medya Trabzon'u markalaştırdı ve 61saat.com'u kurarak yayın danışmanı olarak çalıştı.
Bu Meslek Yıpratıcı Haftanın 5 günü Politik Güğüm köşesini yazan Ali Savaş, kulis haberleri ile siyasette olup bitenleri okuyucularına aktardı. Taka Gazetesi yazarı Musa Alioğlu'nun dediği gibi, meslekte 40 yıl yıpratıcı oldu. Önce kan değerlerinde oynama, sonrasında böbrek sorunları yaşadı.
Yazarak Ayakta Kaldı Rahatsızlığına rağmen bir gün bile hayata küsmedi. Macaristan kampından Nurgül Günaydın’ın verdiği ölüm haberiyle, Ali Savaş'ın kalbine yenildiği öğrenildi. Arhavi'de doğup Hopa'da büyüyen, Trabzon'da okuyan ve evlenen Savaş, iki hukukçu evlat yetiştirdi ve 65 yaşında hayata veda etti. Trabzon basınından bir Ali Savaş geçti.


Montella'nın Kararları Milli Takımı Yarı Finalden Etti
Kenan Yıldız'ın sahada tutulması ve geç yapılan değişiklikler, Hollanda karşısında yenilgiye neden oldu.
Metin: Türk milli takımımız çeyrek finale kadar yükselirken, futbolcuların ve gurbetçi taraftarların büyük katkısı oldu. Montella'nın oyun sistemi de fena değildi. Ancak son iki maçta sahada yürüyen Kenan Yıldız'ı oyunda tutarak maçı Hollanda'ya adeta teslim etti. Cenk, Semih, Zeki ve Kerem girdikten sonra Milli takımımız tam 3 net gol pozisyonu üretti. 10 dakika daha süremiz olsa Hollanda sahadan çıkamayacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan maçtan sonra çocukları ziyaret ederek, "Siz bizim gururumuzsunuz ve şampiyonsunuz" dedi.


Trabzonspor'un Macaristan Kampından Notlar
Nurgül Günaydın'ın saha içinden bildirdiği gelişmelerle Trabzonspor'un hazırlık süreci yakından takip ediliyor.
Trabzon basını için Trabzonspor olmazsa olmazdır. Trabzonspor’da bir oyuncunun kramponlarını değiştirmesi bile haberdir. TAKA Gazetesi olarak Trabzonspor’u adım adım takip ediyoruz. Trabzon basınına haber ve spor anlamında önemli katkılar yapan Nurgül Günaydın, Macaristan kampında takımın yanında. Dün Lunstram’a sorular yöneltti ve haberlerini gönderdi. Şimdi bütün gözler kampta oynanacak olan hazırlık maçlarında.

Kaynak: HABER MERKEZİ