Törende KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri de hazır bulundu. Coşkulu bir atmosferde gerçekleşen tören, öğrencilerin mezuniyet yürüyüşü ve keplerin havaya fırlatılmasıyla unutulmaz anlara sahne oldu.

Whatsapp Image 2024 06 29 At 11.07.55 (1)

Başkan Genç, törende yaptığı konuşmada, Trabzonlu hemşehrilerinin tercihiyle belediye başkanı olduğunu ancak kamu yönetimi yüksek lisans mezunu olarak da gurur duyduğunu belirtti. Genç, mezunları tebrik ederken, KTÜ’nün genç mezun ordusunun başarısından övgüyle bahsetti.

Eğitim ve Bilgiye Erişimin Önemi

Whatsapp Image 2024 06 29 At 11.07.55

Başkan Genç, bilgiye en hızlı erişenlerin gücü elinde bulundurduğunu belirterek gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Üniversiteyi bitirdik diye bırakmayalım, benim gibi geç kalmayın. Hemen yüksek lisansınızı, doktoranızı ve akademik kariyerinizi geliştirin. Yeryüzü barış bekliyor ve insanlığa dair değerlerin yeniden hakim olmasını umut ediyor. Bu, geçmişte dedelerimizin, atalarımızın yaptığı gibi, yine Türklerin ve sizlerin elinde yükselecek bir husus.”

Topraklarımızın Hukukunu Koruyacağız

Whatsapp Image 2024 06 29 At 11.07.54

Başkan Genç, daha güçlü olmanın önemine vurgu yaparak, “Bize emanet edilen bu toprakların hukukunu ilelebet korumalıyız. Aynı zamanda bütün yeryüzüne merhamet medeniyetimizi yaymak bizim görevimiz. Bu görev sizlerin ellerinde. Bireysel hayatınızı ve kariyerinizi düşünürken, aynı zamanda bu toprakların sorumluluğunu ve hukukunu koruyacaksınız” dedi.

Whatsapp Image 2024 06 29 At 11.07.52 (1)

Rektör Çuvalcı’dan Başkan Genç’e Teşekkür

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Büyük bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Türkiye'nin ikinci teknik üniversitesi olan KTÜ, sıfırdan kurulan ilk üniversitedir” dedi. Çuvalcı, mezunların başarılarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Her biri çok başarılı yerlerde görev yapıyorlar ve çalıştıranlar gerçekten memnun” dedi. Çuvalcı ayrıca, Mehter Takımı ve Başkan Ahmet Metin Genç’e teşekkür ederek, “Bize tarihimizi, kültürümüzü, dedelerimizi, Osmanlı'yı hatırlattılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, kendisi de artık bizim mezunumuz, master yaptı ve sizin fakültenizin mezunu oldu” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 06 29 At 11.07.52

Editör: Birol Sancak