Whatsapp Image 2024 07 17 At 11.03.54

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir genelinde ihtiyaç duyulan ve hasar görmüş yerlerde yol şerit çizim çalışmalarına devam ediyor. Son olarak, Hıdırnebi Yaylası yolunda yapılan çizim çalışması, Kuruçam Mahallesi sakinlerinin ve yayla ziyaretçilerinin memnuniyetini kazandı. Yola çizilen sarı şeritler, sisli havalarda sürücülere daha güvenli ulaşım imkanı sağlayacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'nın bu tür önleyici ve iyileştirici çalışmalarının şehrin her noktasında devam edeceği belirtildi.

KTÜ’nün Derecesi Yükseldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Yaz Etkinliklerine Büyük Destek! Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Yaz Etkinliklerine Büyük Destek!

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerde bulunan kurumların katıldığı, her yıl yayınlanan ve kurumların akademik itibar, istihdam verileri, öğrenci değişimi, uluslararası araştırma ağı, uluslararası fakülte oranı, uluslararası öğrenci çeşitliliği, makale sayısı, sürdürülebilirlik hakkında puanlamalarının hesaplanarak sıralamasının duyurulduğu Avrupa Üniversiteleri Sıralaması 10 Temmuz 2024 tarihinde yayınlandı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), QS Avrupa 2025 sıralamasında hem Avrupa hem de Batı Asya Ülkeleri arasında bulunduğu seviyeyi yukarılara taşıdı. 2024 yılında Batı Asya Ülkeleri sıralamasında 58. sırada yer alan KTÜ, bu sıralamadaki yerini 7 puan artırarak 51. sıraya yükseldi. Ayrıca 2024 sıralamasında Avrupa genelinde 601+ bandında olan KTÜ, 2025 sıralamalarında 551-600 bandına yükseldi. Yapılan akademik atılımlar ve yenilenen veri akışı neticesinde, önümüzdeki yıllarda KTÜ’nün, sıralamalardaki yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Aşureler Müftüden

Trabzon il müftüsü Selami Aydın, Muharrem ayı dolayısı ile Karadeniz Teknik Üniversitesinde aşure ikram etti. Müftü Aydın, “Müftülük olarak istedik ki bu kardeşlerimizin yanında olalım, onlara ikram edelim düşüncesiyle hareket ederek aşurayı ikram ettik” dedi.

Gümüşhane’de Otopark Ücretsiz

Gümüşhane Belediyesi, şehir trafiğine nefes aldıracak önemli bir adımı hayata geçirdi. Hasanbey Mahallesi, Kıbrıs Çarşısında bulunan Çarşı Gümüşhane İşhanı’nın altında bulunan otopark, geçici bir süreliğine ücretsiz olarak hizmet verecek. Gümüşhane Belediyesi, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile önemli bir karar aldı. 

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in talimatıyla yaşanılan trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması amacıyla Çarşı Gümüşhane İşhanı’nın altında bulunan otopark, Gümüşhane Belediyesi tarafından ücretsiz otopark alanı olarak belirlendi. Gümüşhane Belediyesi’nin almış olduğu bu karar ile otopark konusunda geçicide olsa önemli bir rahatlama sağlanacağı bekleniyor. Vatandaşlar, bu yeni düzenlemeyle trafik akışının daha rahat olacağını ve park yeri bulma zorluklarının azalacağını vurguluyor.

Rabia Öztürk’te Işık Var

Trabzon’da siyasette etkin isimler de vardır. Onlar görülmezler. Gizli kahramanların biz hakkını teslim etmek istedik. AK Parti Akçaabat ilçe gençlik kolları başkanı Rabia Öztürk. Trabzon’da gençler içinde tek kadın başkan. Çalışkan, özverili. Siyaseti de seviyor. Başkanlık makamına da alıştı. İlçede yaptığı çalışmalar başkent Ankara’nın da dikkatini çekti. Öztürk, siyaset arenasında yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiriyor.

Emek İçin Yürüdüler

Trabzon’da emek ve demokrasi platformu tarafından Kahramanmaraş caddesinden başlayarak Atatürk Alanı’na kadar gerçekleşen emekli yürüyüşüne CHP il başkanı Mustafa Bak, Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, CHP Akçaabat ilçe başkanı Av. Emre Şahin Köroğlu katılarak destek verdi. KESK dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, "Siyasi iktidarlar kısa, orta ve uzun vadeli programlar çıkartarak bizleri yoksulluğa mahkûm ettiler. Yandaşa vergi affı var bize para yok" ifadelerini kullandı.

Keleş Atandı

Akçaabat Halk Eğitim müdürlüğüne Yol-iş Sendikası ilkokulu müdürü Hüseyin Keleş atandı. Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Kaplan Sürmene’de

Tarım il müdürü İsa Kaplan, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu’nu ziyaret ederek ilçedeki proje çalışmaları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Yıldırım Araklı’da

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve il müftüsü Selami Aydın, Araklı Belediye Başkanı Coşkun Çebi’yi ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.

Muhabir: BİROL SANCAK