Şalpazarı Belediyesinin Köy Arazilerinin Satışına Tepki Dinmiyor: ‘Araziler Elimizden Alındı’ Şalpazarı Belediyesinin Köy Arazilerinin Satışına Tepki Dinmiyor: ‘Araziler Elimizden Alındı’

ORTAHİSAR’IN TOPRAK SORUNU GÜNDEME GELDİ

Ortahisar Belediye Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin Trabzon merkezinde 1 metrekare dahi toprağı olmadığını belirterek, “Şehrin gözde noktası ancak biz buradan bir lira kazanamıyoruz. Bu konunun yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Zorlu’nun açıklamaları üzerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de aynı konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

BAŞKAN GENÇ: “KONUYU YENİDEN ELE ALACAĞIZ”

Başkan Ahmet Metin Genç, Ortahisar ve diğer ilçelerin yaşadığı bu sorunun yasalar çerçevesinde çözülmeye çalışıldığını belirterek, “Yasa yetkiyi kime verirse o kullanır. Ancak bu konuyu yeniden ele almalıyız ve tüm ilçelerimiz için tekrar değerlendireceğiz.” dedi.

ESKİ OTOBÜS TERMİNALİ SATILMAYACAK

Toplantıda, Değirmendere’de yer alan eski otobüs terminalinin güncel durumu da tartışıldı. Başkan Genç, terminalin satılmayacağını belirterek, “Buranın imarıyla ilgili açılan bir dava var, ancak satış düşünmüyoruz. Trabzon’un en düz alanlarından biri olan bu yeri bir proje yarışmasıyla değerlendirmeyi planlıyoruz. İlerleyen günlerde burası için net adımlar atacağız.” şeklinde konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU