Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'de 11 işletmeye yönelik yapılan denetimlere Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Çaykara Belediyesi ekipleri de katıldı. Denetimlerde özellikle hijyen kuralları, fiyat tarifeleri ve gıda güvenliği konuları üzerinde duruldu.

Sonuçlarına göre, denetimler sonucunda 2 işletmeye fiyat tarifeleri ile ilgili yasal işlem uygulandı. Ayrıca, 4 işletmede çeşitli eksiklikler tespit edilerek işletme sahiplerine eksikliklerini giderme konusunda süre tanındı.

Samsun İlkadım ve Çarşamba İlçelerinde Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi Samsun İlkadım ve Çarşamba İlçelerinde Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, şehrin diğer bölgelerinde de benzer denetimlerin süreceği ve turizm sezonunun sağlıklı ve huzurlu geçmesi için çalışmaların devam edeceği belirtildi. Ekipler, temizlikten gıda üretimine kadar geniş bir yelpazede işletmeleri denetleyerek, standartların yükseltilmesi ve kaliteli hizmetin sunulması hedefleniyor.

Vatandaşların ve turistlerin olası şikayetleri için "153" TİKOM, "174" gıda hattı ve "175" tüketici danışma hattının 7/24 hizmette olduğu vurgulanan açıklamada, herkesin sağlıklı ve sorunsuz bir yaz geçirmesi temennisinde bulunuldu.

Bu denetimlerin amacı, güvenli, hijyenik ve kaliteden ödün verilmeyen bir turizm sezonu geçirmek olarak belirtildi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN