Ataman, “Trabzon’umuz, denizden kopmuş, sahil kenti kimliğinden çıkacak. Caminin oradan bağlanacak ekolojik köprü ile Trabzon denize küsmüşlüğünden çıkıp, bir sahil kentine bürünecek” dedi.

RAKAMLARLA ANLATTI

Rakamlarla aramızın çok iyi olduğunu bilirim. Sadece 565 kilometre içme suyu isale hattının yapıldığını, ana isale hattında sürekli patlayan boru yapıldı. Yalıncak plajı, Ganita, yapılamaz denilen dolmuş dönüşümü, Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması. Vilayetimiz için çok önemli projedir. Uzunsokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesinde cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Açık AVM kimliğine bürünecek. Karagöz meydanı ile şehrimiz bir meydana daha kavuşacak. Pazarkapı’da yapılan cami ve meydanla çok daha ilave bir alan Ganita ile birleşerek oluşacak. Yıllarca çöplük olarak kullanılan ve yanından geçilemeyen yerlerde Gasılhane, Avrasya Pazarı ve diğer üniteler oluştu. Şehrin alt yapısına ciddi manada önem verdik. Bunlar bir belediye başkanı açısından çılgınlıktır. Yerin altının hesabını yaparak hizmet edildi. 

PANDEMİ AVANTAJ

Büyükşehir Belediyesi olarak bunları yaparken, hiçbir alt yapı tesisini yıkıp atmadık. Bu şehirde bunlar yoktu. Sınırlı sayıdaydı. Bu zamana kadar gelenler bir şeyler yapmaya çalışmış. Hepsinden Allah razı olsun. Şehir bu dönemde pandemi sürecini de Murat Zorluoğlu başkanımız avantaja çevirerek yapılamaz denilenleri yaptı. 


GÜLCEMAL YATIRIMCI İLE GÜZELLEŞECEK

Kadınlar Hali, Trabzon’un alışverişi için çok kıymetli bir yerdir. Eski haline göre çok güzel bir proje oldu. Daha önce kiralama sözleşmesine sadık kalınarak ihale edildi. Kalenin altında kalan yerler de temizlenecek. Dolgu alanında şehrin bir stadyumu ve şehir hastanesi oldu. Gülcemal’da 800 dönümlük bir alan var. O alan tek bir proje ile değerlendirilemez. Ulaştırma Bakanlığı stadyum tarafında iç tahkimatı kalmış olmakla birlikte 320 dönüm bir alanda deniz tahmkimatı yapıldı. Deniz yatağının içindeki tahkimat yapılmadı. Bütününün tahkimatı çok büyük bir miktar tutar. Tabii ki yapılacak. Burayı çok önemsiyoruz. Trabzon’umuz turizm şehri. Turistlerimizi, çocuklar ve gençler başta olmak üzere bir hafta kentimizde oyalayacak bir alt yapıyı oluşturmak için çalıştırma yapıyoruz. Etrafındakileri imrendirecek bir altyapı olacak. Sadece lunapark değil. Yiyecek, içecek, alışveriş, mini Disneyland gibi bir yapıyı yatırımcılar marifetiyle yapabilir miyiz? Arazi var. En kıymetli olan şey elde edilmiş. Büyükşehir belediyesi olarak önceliğimizde, alt yapı, yol, su, parklar, imar işleri var. Bunun için yatırımcı arıyoruz. 

DENİZE KÜSMEYECEĞİZ

Trabzon’umuzda bir değil birden fazla karşılıklı projelerle yatırımcılar gelebilir. Ganita’nın devamında olduğu gibi Faroz’dan itibaren, 961 metre alanında, şehir içinde plaj olacak. Oraya gelen kanalizasyonlar, 14 tane dereyatağı denize akıyordu. 13’ü halledildi. TOKİ’nin çalışması dolayısı ile bir tanesi kaldı. O da halledildiği zaman bizim sahilimiz temiz, denize girilebilir bir sahil kimliğine bürünecek. Denizden kopmuş, sahil kenti kimliğinden çıkacak. Caminin oradan bağlanacak ekolojik köprü ile Trabzon denize küsmüşlüğünden çıkıp, bir sahil kentine bürünecek.
AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT